ПРОБЛЕМНА, ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНА КЪМ АКНЕ КОЖА

ПРОБЛЕМНА, ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНА КЪМ АКНЕ КОЖА

Причини, почистване и грижи
Терминът „Проблемна, предразположена към акне кожа“ описва промени на кожата като лъщяща кожа и образуването на комедони, което често произхожда от себорея на кожата. Проблемна кожа и акне се наблюдават най-често на места, където кожата е богата на мастни жлези като лицето, раменете, гърба и гърдите. Най-често срещаната форма на акнето – акне вулгарис или симплекс, обикновено се проявява по време на пубертета. Все повече млади мъже и жени, обаче, страдат от проблемна кожа или себорея.

Разгледайте нашият интернет магазин http://shop.euro-woman.net/

и използвайте възможността от безплатна доставка и промоции!

Основните симптоми на замърсена кожа, себорея и акне са повишеното отделяне на мазнини от мастните жлези и комедони. В резултат на неправилното превръщане на епидермиса в рогова тъкан фоликулите се запушват, което води до натрупване на мастни секрети. Прави се разлика между отворени и затворени комедони. Те могат да се развият в папули, нодули и пустули. Силното увеличаване на бактериите, предизвикващи акне (Propionibacterium acnes) в комедоните може да доведе до възпаление на околната съедителна тъкан.
Причини за проблемна, предразположена към акне кожа
Ендогенни фактори
– Себорея, предизвикана от хормони, в резултат на:
– пубертет – колебания в нивото на хормоните – прекъсване употребата на противозачатъчни – бременност – Генетична предразположеност – Психично състояние
Екзогенни фактори
– Медикаменти – Професионални фактори – Комедогенни и прекалено мазни продукти за грижа за кожата – Стре
Почистване на проблемна, предразположена към акне кожа
Важно е проблемната, предразположена към акне кожа, да се почиства с физиологично мек, ефективно намаляващ мастната секреция и антибактериален продукт, който също така да поддържа физиологичното съдържание на влага в кожата. Не трябва да се използва сапун, тъй като може да останат свободни мастни киселини на повърхността на кожата, които отново да предизвикат комедони. След внимателно почистване, за постигането на добри резултати кожата трябва да се третира с антибактериален тоник. Така кожата е освежена и подготвена за последващо приложение на продукти за грижа за кожата.
Грижи за проблемна, предразположена към акне кожа
След внимателното почистване, особено замърсената кожа се нуждае от третиране със специални продукти, приспособени изключително за нейните нужди. Тези продукти трябва да имат продължителен ефект върху три основни причинители на проблемна кожа – себорея, фоликулярна хиперкератоза и проникването на микроби в комедоните. Някои продукти, предназначени за проблемна, предразположена към акне кожа, са много агресивни. Те нямат физиологично активни съставки и не притежават достатъчно лечебни свойства, с които да поддържат влажността на кожата и да успокояват възпаленията. Интензивните грижи за кожата са особено важни по време и след лечение на акне.

ЧЕТИРИ СТЪПКИ ЗА ЧИСТА И ЗДРАВА КОЖА

1.Почистване – нежно и деликатно обработвайте чувствителната кожа сутрин и вечер

продукти за почистване
  DDF Blemish Foaming Cleanser

 

 DDF Salicylic Wash 2%

 

 Peter Thomas Roth Beta Hydroxy Acid 2% Acne Wash

 

 Peter Thomas Roth Glycolic Acid 10% Clarifying GeL

 

2 стъпка: ЛЕЧЕНИЕ

Продуктите за чувствителна кожа не трябва да съдържат алкохол, парфюм , да са изключително деликатни и нежни.
MURAD
 Murad Acne Spot Treatment

 

 Murad Clarifying Mask

 

 Murad Exfoliating Acne Treatment Gel

 

Dr.Brandt
 Dr. Brandt Skincare Pore Effect

 

3.стъпка: ОВЛАЖНЯВАНЕ

 DDF Ultra-Lite Oil-Free Moisturizing Dew

 

 Murad Skin Perfecting Lotion – Blemish Prone/Oily Skin

 

 Murad Moisturizing Acne Treatment Gel

 

4 стъпка: ЗАЩИТА НА КОЖАТА

 

 DDF Organic Sun Protection SPF 30

 

 DDF Matte Finish Photo-Age Protection SPF 30

 

 Peter Thomas Roth Oil-Free Sunblock SPF 30

 

ПРОДУКТИ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА ПО АВТОРИ

BIOTHERM

 Aquasource Non Stop Emergency Hydration Mask 75ml/2.53oz
Маска за лице за незабавна хидратация на чувствителната кожа. Поддържа кожата на лицето овлажнена през целия ден, спомага за подържане на водния баланс в най-добри стойности.
Дерматологично и клинично тестван.
 Biotherm Biosource Clarifying Cleansing Milk ( N/C Skin ) 400ml/13.52oz
Почистващо мляко за лице Съдържа уникалната съставка екстракт от термален планктон ,осигуряваща на кожата най –доброто почистване и хидратиране. Ефективно премахва грима и нечистотиите.
Biotherm Biosensitive Soothing Eye Care 15ml/0.5oz Грижа за очите
Съдържа патентования инградиент на Биотерм- екстракт от термален планктон. Идеален за чувствителна и деликатна кожа. Алергично и клинично тестван, без алкохол .
 Biotherm Biosensitive Gentle Cleansing Fluid 200ml/6.8oz
Почистващ флуид за чувствителна кожа. Нежно и ефективно премахва всички нечистотии и грим от кожата ви. Омекотява и успокоява кожата.
 Biosensitive Calming Refreshing Spring Mist 150ml/5oz Успокояващ чувствителната кожа продукт Съдържа патентования за Биотерм инградиент – екстракт от термален планктон, както и определени полизахариди и хидратиращи елементи. Алергично и клинично тестван. Не съдържа алкохол и аромат.
За чувствителна кожа.

Murad

 Murad Acne Spot Treatment 15ml/0.5oz Крем за лечение на акне и петната от акне Съдържа салицилова киселина за полиране на кожата, както и витамини С и Е за защита на лекуващата се кожа. Перфектен за всеки тип кожа.
 Murad Hydrating Toner 150ml/5oz Хидратиращ тоник за лице
За най – добра хидратация на вашата кожа през целия ден. За всякакъв вид кожа – особено за чувствителна.
 Moisturizing Acne Treatment Gel 80ml/2.65oz Гел за лекуване на акне
Само за 2 седмици намалява огнищата на акнето до 45 %. Ефективно намалява разширените пори. Съдържа пантенол за лечение на акне и освен това премахва ефективно зачервяванията по кожата. За всеки тип кожа.
 Clarifying Mask 80ml/2.65oz Почистваща маска за лице Маска за почистване на чувствителна кожа, изработена на основата на натурална глина. Спомага за абсорбирането на излишното омазняване, като същевременно и почиства кожата. Съдържа серен прах – едно от най-ефективните средства за борба с акнето. С помощта на цинка и билката женско биле и екстракт от грозде , успокоява раздразнената кожа. За всеки тип кожа.
 Murad Clarifying Toner 150ml/6oz Почистващ тоник за лице Едно максимално почистващо средство ,премахващо без проблем всички нечистотии по вашата кожа, със екстракт от алое за намаляване на излишното омазняване . Съдържа екстракт от лешник за свиване на разширените пори, витамини C & E за предпазване на кожата от свободните радикали. Много добър за проблемна кожa

DDF

 Salicylic Wash ( Salicylic Acid 2% ) 250ml/8.45oz Почистващо средство със салицилова киселина 2% Мек почистващ продукт за лечение на акне. Прониква дълбоко в поруте като лекува самите огнища на акнето. Намалява петната по кожата от акнето и леко ексфолира и премахва мъртвите клетки от лицето. Идеален за чувствителна кожа, склонна към акне.
 Sensitive Skin Cleansing Gel 250ml/8.5oz Деликатен почистващ гел
Почистващ гел за лице ,изработен на основата на алое вера, пенлив и деликатен ,почистващ идеално дори и чувствителна кожа. Оставя лицето хидратирано и меко.
 DDF Sulfur Therapeutic Mask Sulfur 10% 113.4g/4oz Терапевтична маска за лице със сяра 10% Едно добро съчетание на противовъзпалителната сяра ,евкалипт и натурална глина. Намалява разширените пори и премахва излишното омазняване. Кожата става чиста и здрава, без лъскавина и петна от акне. Използвайте 1 път в седмицата.

 

 

 

Peter Thomas Roth

 Peter Thomas Roth Beta Hydroxy Acid 2% Acne Wash 237ml/8oz Почистващ продукт тоник при акне с 2 % Beta – Hydroxy Acid (хидро киселина)
Този нежен, но ефективен без мазнина продукт и дълбоко почиства кожата с акне без да я изсушава. Спомага да се елиминират огнищата на акнето, като премахва излишното омазняване, остатъците от грим и бактериите. Прониква дълбоко в кожата и спомага да не се образуват нови пъпки, комедони и петна.
 Peter Thomas Roth Sensitive Skin Cleansing Gel 237ml/8o Почистващ гел за лице за чувствителна кожа Един невероятно деликатен без мазнина почистващ продукт за чувствителна кожа. Ефективно премахва грима и нечистотиите от лицето като запазва влагата в клетките.
Дерматологично тестван
 Glycolic Acid 10% Clarifying Gel 57ml/2oz Почистващ гел със плодова киселина 10 % Почистващ гел без мазнина и аромат, за всеки тип чувствителна кожа. Подходящ за обработване на Т- зоната и превахване на отличното омазняване. Стимулира появата на нови клетки, заглажда неравностите по кожата. Дерматологично тестван.
 Glycolic Acid 3% Eye Complex 22g/0.75oz Крем за очния контур със плодова киселина 3% Едно изключително лечение на първите признаци на стареене и последиците от вредните слънчеви лъчи на деликатната кожа около очите.
Изработен със АНА със липозоми и антиоксидантите- витамини А и Е , ефективно премахва бръчиците около очите , тъмните кръгове и успешно освежава тена .

 

 

 

Dr. Brandt

 Dr. Brandt Poreless Cleanser 240ml/8oz Почистващ продукт за лице Изработен на основата на екстракти от растения. Ефективно разтваря мазнините и нечистотиите по кожата, свива разширените пори като ги прави едва забележими.
Идеален за комбинирана до мазна кожа, склонна към акне.
  Poreless Purifying Mask 100ml/3.5oz Маска за стягане на порите на лицето Маска за дълбоко почистване на лицето, абсорбираща излишното омазняване и намаляваща до минимум разширените пори. За комбинирана до мазна кожа, склонна към акне. Използвайте 1,2 пъти в седмицата.
  Dr. Brandt Poreless Gel ( For Oily/ Combination Skin ) 50ml/1.7 Oz Гел за лице за свиване на разширените пори Не съдържащ алкохол почистващ гел, за хидратиране и почистване на кожата. Прониква бързо в кожата като намаля напрежението и я освежава. Съдържа екстракт от чаено дърво и салицилова киселина за успокояване на раздразнената от акне кожа. Използва се след почисване на лицето

 

 

 

Lancaster

 Lancaster Softening Cleansing Milk 400ml/13.5oz Почистващо тоалетно мляко за чувствителна кожа Базирано на основата на цветни екстракти тоалетно мляко , ефективно почистващо грима и всички нечистотии по кожата . За всеки тип кожа. Дерматологично и клинично тестван.
 Lancaster Softening Perfecting Toner Alcohol-Free ( All Skin Types ) 400ml/13oz Деликатен тоник за освежаване на чувствителна кожа Съдържа дует от два цвята – екстракт от лилия и ирис . Почиства и освежава кожата , оставяйкия мека , просветлена и по – хидратирана. Дерматологично тестван.
 Lancaster Flash Smoothing Scrub 75ml/2.5oz Деликатен скраб за лице Само за 5 минути този невероятен скраб ще премахне умората и мъртвите клетки от лицето ви Съдържа слънчеви плодови екстракти от кайсия и цитруси. Намалява разширените пори и нормализира структурата на лицето
 Lancaster Aquamilk Moisture Eye Cream 15ml/0.5oz Крем за очния контур Невероятно овлажняващ и премащ умората от очите крем , намаляващ тънките линии и бръчки и предпазващ кожата от външни фактори.
 Aquamilk Tinted Cream SPF 15 – Light 50ml/1.7oz Овлажняващ крем за лице с фактор SPF 15 Овлажнява и подхранва кожата на лицето със една палитра от натурални съставки като – кокосово и палмово масло, млечни и мени екстракти и количество от антиоксидантен комплекс.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s