Сутиени за тийнейджъри, как да си избера сутиен, какъв модел, как да разбера какъв номер съм?

Сутиени за тийнейджъри, как да си избера сутиен, какъв модел, как да разбера какъв номер съм?

142036_4_2_101 BjornBorgAW13

Чудите се дали това е време да се сутиен? Или може би сте сигурни, че е дошло времето за сутиен, но не знаете какъв модел сутиен да имате? Чудите се дали се развиват нормално гърдите ви?

Това са въпроси, които всяко момиче има в определен период от  живота си и ние имаме някои ясни отговори за вас.

Разгледайте нашият интернет магазин http://shop.euro-woman.net/

и използвайте възможността от безплатна доставка и промоции

Проблемите, свързани с развитието на гърдата

Развитието на гърдата е уникално за всяко едно момиче. Гърдите може да започнат да растат още на 8-годишна възраст или на 15-годишна възраст, обикновено е с началото на пубертета. Изглежда, че всяко момиче има някои проблеми, когато започва да се развива. Някои момичета се притесняват, че гърдите им са твърде малки или не растат още, а други момичета – че гърдите им са твърде големи и трудно могът да се скрият.

Има много информация за развитието на гърдите, често полезна, но и понякога заблуждаваща. Въпреки че размера на гърдите получава много внимание, няма магически хапчета или кремове, които могат да направят гърдите да растат по-бавно, по-бързо или да са с по-малък или по-голям размер. Гърдите могат да продължат да растат по време на тийнейджърските ви години и дори в началото на двадесетте години.

Напълно развиттеи гърди са в различни форми и размери, понякога  едната гърда е по-голяма от другата. Това е естествено, и абсолютно не трябва да се притеснявате. И добра новина е, че тези опасения са толкова чести, колкото има и решения за тях!

За нееднакви гърди много жени използват подвижна подложка в една чашка. Има подплатени сутиени, предназначени да дават допълнително повдигане на по-малки гърди и Minimizer сутиени и контурни сутиени, за да помогнат на момичета, които предпочитате по-малък силует. Истината е, че всички видове на женските форми и размери в света, са красиви.

Кога трябва да си купя сутиен?

Обикновенно добър момент да се купи сутиен е, когато гърдите „поникват“ или са започнали да набъбват малко под зърното.Моделите  training bra,  bralette или sports bra сутиени са най-добрите опции на този ранен етап от развитието на гърдата. Те могат да осигурят известна подкрепа, докато гърдите ви се развиват.

Гърди растат, те могат да бъдат чувствителни за известно време, преди да стане време да си купите универсален  за вас сутиен. сутиени с чашки ще ви даде допълнителна подкрепа и помогне да запазите гърдите си. Гърдите се развиват, те ще се нуждаят от подкрепа, особено когато участвате в спортни дейности.

Разберете какъв размер сутиен

Преди избора на първия сутиен, уверете се, че знаете правилния размер. Много често проблемите излизат с неправилния размер сутиен по време  на юношеските години, когато тялото ви се развива, особено ако сутиена ви дразни и се чувствате некомфортно.

Може би се срамувате от нарастващите ви гърди и не искате други хора да  говорят за тях, да ги гледат, и оценяваняват.

Можете да получите професионална помощт в магазин за бельо а може да разберете и вкъщи. . Имайте предвид, че измерването ще ви даде само груба представа. Всяко тяло е различно, така че ще трябва да се опитате много сутиени, за да се намерите идеалният избор за вас.

Ето как:

• Стъпка 1: С шивашки метър измерете обиколката точно под гърдите ви през гърба и гръдния кош. Метърът трябва да лежи плътно по кожата, да не стяга и да не е отпуснат. Това е подгръдната ви обиколка.Обръщайте особено внимание на това измерване.

• Стъпка 2: За измерване на размера на чашка, измерете с шивашки метър  около тялото си през най-изпъкналата част на гърдите си. Напишете това число и изваждете размера на подгръдната от него. Разликата между номерата, ще ви каже размера на чашката. Ако разликата между двете числа е по-малко от 1 инч, чашката е размер  AA. Ако разликата е 1 инч – чашка А, чашка размер  2 инча, ти си Б, 3 инча сте C, и така нататък.

Например, ако вашата чашка е 75 см, а подгръдната 74см, това е на 1-инчова разлика. Вашият размер сутиен ще бъде 75А или близо до 75А.

Имайте предвид, че повечето сутиени са с регулируеми кукички и презрамки, така че можете да регулирате стягането.

• Стъпка 3: Пробвайте много и различни модели и стилове , за да разберете, кое е най-добор за вас.

Какъв вид на сутиена, за да закупим?

Има много видове сутиени за много различни цели и форми. При избора на първия сутиен или сутиени, първо попитайте себе си какъв вид сутиен имате най-голяма нужда? Имате ли нужда от ежедневна подкрепа, да обхваща изцяло  гърдите, атлетична подкрепа, или просто нещо за забавление? Това са някои от най-често сутиени начало за тийнейджъри.

Training Bras

Първият сутиен често се нарича “ training bra“. Това е добър избор, ако все още не се вписвате в стандартен размер или чашковидни сутиени, но се нуждаете от лека подръжка и комфорт.

Спортните сутиени

Спортен сутиен е тип сутиен, носен от активните жени по време на спорт  за защита на тъканите на гърдата от повреждане при движение. Те са трайни и удобни, спортните сутиени са наистина добър избор за много момичета. Не всички спортни сутиени са създадени равни, така че опитайте няколко, за да разберете кои от тях ще ви харесва.

Padded/Push-Up Bras, повдигащи и събиращи гърдите сутиени

Сутиени с подплънки, които обикновено имат по-структурирани чаши и дунапрен. Те са добър избор, ако искате да изглеждате с по-голям бюст или да прикриете неравни размери на гърдите. Те също са добър избор, ако искате гърдите ви да изглеждат по-големи.

Minimizer Bras, оптически намаляващи размера сутиени

Minimizer сутиени са на разположение за момичета, които искат гърдите им да изглеждат по-малки. Те са изработени по специален начин и прибират бюста.

Разгледайте нашият интернет магазин http://shop.euro-woman.net/

и използвайте възможността от безплатна доставка и промоции!

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s