Мъжкото мълчание – добро или лошо?

 

Мъжете, както е известно са мълчаливи, загадъчни и постоянно вглъбени в своя собствен свят, входа към който външни лица (жените) е строго забранен. Това не може да не ни дразни и често стигаме до извода, че мъжа си има сексуални помисли с друга жена. Всъщност, като се замислим, мъжкото мълчание е по-неприятно от бъбривите мъже.

На всички нас ни харесва, когато мъжът ни признава любовта си, но за съжаление той е прекалено прям и на въпроса ни “Ти обичаш ли ме”, те отговарят с кратко кимване на глава и едва чуто “Ъхъм”. Никакви словоизлияния, никакви романтични обяснения, просто “Ъхъм”.

Разгледайте нашият интернет магазин http://shop.euro-woman.net/

и използвайте възможността от безплатна доставка и промоции!

Мъжете изобщо не обичат да говорят за чувствата си, защото според тях това не е мъжка работа. Първопричината, както разсъждават психолозите, се корени в деството, когато малкия мъж се възпитава да стане “голям мъж”. А големите мъже, както ни е известно, не плачат, а мълчат и търпят, стискат зъби и изпъкват долната си челюст навън.

Тази мъжествена гримаса е най-често срещана в леглото. А ако към нея прибавим и мъжкото мълчание…., то си е направо страшно. Факт е, че мозъка на мъжа има 30% по-малко връзки между полукълбата, отколкото жената. Затова, не трябва да се сърдим, когато мъжът отговаря еднозначно – той казва точно това каквото трябва, ни повече, ни по-малко.

Още едно изследване показва, че мъжката дневна речива норма е два пъти по-малка от женската. Това че мъжът мълчи, не означава че му е “все едно и не му пука”. Мъжете, за разлика от жените, използват речта изключително и само за подбуждане към действие. Ако той мълчи, означава че сегашното положение го устройва, че той се наслаждава на покоя и тишината и определено не си мисли за съседката от втория етаж.

Жената  която е свикнала да споделя своите мисли, не може да разбере какво е предимството на мъжкото мълчание. Тя се опитва всячески (съзнателно или не) да изкопчи повече информация и мисли от любимия човек. Жената не може да приеме факта че на въпроса й “Какво си мислиш?”, мъжът отговаря с “Нищо.” За нея “нищо” означава, че любимия човек най-вероятно в мислите си й изневерява или крои планове за бъдещето без нея. А истината е, че отговора “Нищо” си означава точно това – нищо. Мъжете имат способноста да не мислят за нищо определено време – докато гледат телевизия, докато карат кола, докато се излежават след бурен секс… Колкото и да не ни е приятно, трябва да приемем мъжкото мълчание като положителна черта. Когато мъжа иска нещо да ни каже, то той ще го направи директно без допълнителни “разкрасяващи” сравнения и епитети.

Вие какво мислите? Смятате ли, че мъжкото мълчание е добродетел?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s