Небрежни асиметрични прически

Небрежни асиметрични прически

 

В продължение на няколко години, прическите в стил небрежен шик загубиха своята популярност. Те не са толкова сложни, колкото изглеждат на пръв поглед, но са оригинални и позволяват да се създават различни ефекти във формата.

Euro-woman предлага на вашето внимание стилни варианти на асиметрични прически за дълги, средни и къси коси.

Дълги коси

“Каскадата” в началото на 70-те години на миналия век се е смятала за “лека” форма на скандална подстрижка в стил пънк и не е била толкова популярна, колкото днес. Но в наши дни тя се превръща в модна тенденция. В класически смисъл технологичния процес на асиметрични прически тип “каскада” представляват подстригване на косата в горната част на главата (темето) на степени –  кичурите от косата са с различна дължина – къси и дълги.

Разгледайте нашият интернет магазин http://shop.euro-woman.net/

и използвайте възможността от безплатна доставка и промоции!

Дълга коса тип Каскада

При небрежните асиметрични прически или така наречените “накъсани каскади”, фризьорите подстригват цялата коса на етапи с различни дължини. Този вид прическа е подходяща за дълги коси, защото й придава обем и е лесна за поддръжка.

 

Ако имате по природа тънка коса, можете да получите ефект “пищна грива” като си направите степенна каскадна прическа. Преди фризьора да започне, определете как желаете да оформите краищата на косата. От техния нюанс зависи и техниката на изпълнение на подстрижката.

Оформяне на дълга и тънка коса

Ако притежавате кръгло лице, за препоръчване е да подстрижете бретона на степени. На асиметрични прически изглежда по-добре такъв вид бретон, защото той визуално издължава лицето и то изглежда по-слабо и аристократично.

 

Средна дължина на косата

Каре

Каре – вечната класика, актуална практически за всеки тип лице, но тази традиционна прическа може да стане ефектна, ако се допълни с каскадната техника или се направи с различни дължини от двете страни.

„Каре“

Любителите на грънджа могат да се сдобият с прическа “Tomboy”, в основата на която лежи асиметрично кари с къс бретон. Хулиганския шик на този стил е хубаво да се съчетае със светла боя, например скандинавско русо.

Tomboy

Прическата “Tomboy” помага в създаването на екстравагантен стайлинг. Дългия назъбен бретон с помощта на стилиращ гел се оформя така, че да закрива част от лицето. Косата е свободна и се акцентира върху отделни части от нея с помощта на вакса или гел.

Къса коса

За къси коси най-популярните асиметрични прически са от типа “Пикси”. Тя става ултрамодерна тенденция още през 50-те години на миналия век, след като знаменитата Одри Хепбърс се появява с тази прическа в романтичната комедия “Ваканция в Рим”.

Къса коса
Стил „Пикси“

Избирайки модерната и небрежна прическа “Пикси”, вие можете смело да експериментирате с оформянето й. Особено добре изглежда, ако бъде боядисана в контрастни цветове на кичури.

Прическа „Пикси“ с цветни кичури

Въпреки това, собствениците на къси коси могат да изберат  и други варианти на подстрижката. Например къса коса с “накъсани” краища, която придава небрежен вид на прическата. Тези асиметрични прически стоят прекрасно на тъмна коса.  Неравните краища на косата стоят не само стилно, но също й придават допълнителен обем.

 

Не се страхувайте да експериментирате и да помолите вашия фризьор за прическа в пълна асиметрия: като се започне от бретона, през страните и чак до тилната област. С такава прическа вие винаги  ще бъдете център на внимание.

 

Ако сте на романтична вълна, опитайте класическа къса черта, разделена на две и със заоблени краеща. Този вид прическа е великолепна върху руса/светла коса.

А вие каква прическа харесвате?

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s