Секс след раждане. Да? Да!

Секс след раждане. Да? Да!

 

Бременните жени са склонни да се притесняват почти постоянно. Знаят, че целият им живот се променя и това за някои хора е доста притеснително. Едно от притесненията на дамите е въпроса за сексуалния живот след раждане, реакциите на мъжа за женското”ново” тяло и други.

Разгледайте нашият интернет магазин http://shop.euro-woman.net/

и използвайте възможността от безплатна доставка и промоции!

514687-.1

Най-добре въпроса за възобновяването на сексуалния живот след раждане да бъде зададен на лекуващия лекар, който може професионално да оцени физическото и психическото здраве да жената. Необходимо е гинеколог да ви прегледа известно време след раждане, защото физическите следи по матката и влагалището от появата на бебето, не изчезват моментално.

Всеки женски организъм е уникален, но в повечето случаи възстановяването след раждане продължава около 4-8 седмици. Родилките реагират различно на желанието на мъжете си за възобновяване на интимната близост. Една част от тях с ентусиазъм подкрепят това искане, други категорично отказват близост, а трети се притесняват от своята все още невъзстановена фигура. След нормално раждане (без шевове и усложнения), матката постепенно възвръща своята първоначална форма. Тя има способността да заличава раните, останали от отлепването на плацентат и с помощта на секрети, матката “оздравява” напълно. Докато виждате тези “секрети” (наподобява менструално течение), не се препоръчва пълноценен сексуален живот.

В този период на възстановяване се повишава риска от възникване на инфекции във влагалището и матката. Пълноценния секс след раждане е опасен, защото той нарушава естественото възстановяване на репродуктивните органи. Ако либидото ви не ви оставя да спите спокойно, опитайте с мъжа ви да се задоволите по друг начин – с ласки на ръце и устни. Внимавайте слюнка от мъжа да не попада във влагалището ви, понеже в устата на всеки един от нас е пълна с огромно количество бактерии.

Първия вагинален контакт може да се практикува тогава, когато вашия гинеколог е убеден, че сте готова за него. Вие трябва да обясните на мъжа си, че преди да се възстановите напълно, е възможно при полов акт чувствителната тъкан на влагалището да се възпали или да не можете да отделите достатъчно “смазка” за безболезнен сексуален акт. Помолете го за топлота  и нежност, любов и търпение. Възможно е да прибегнете до специални лубриканти (гелове или кремове), но не е за препоръчване.

Препоръчително е да се занимавате с тренировка на мускулите на влагалището, за да може тъканта да възвърне своята еластичност. В продължение на няколко дни свивайте и отпускайте вагината и ануса – все едно се опитвате да задържите позивите за уриниране. Опитайте се да правите вълнообразни движения вътре във влагалището, отпускайте и стягайте различни мускулни групи. Бъдете сигурни, че това ваше упражнение ще бъде високо оценено от вашата половинка.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s