Проблем с потенцията:как да помогнем на любимия?

Проблем с потенцията:как да помогнем на любимия?

Еректалната дисфункция (проблем с поненцията) е един от най-сериозните тестове в мъжкия живот. Ако мъжа чувства, че не е способен пълноценно да реагира на женската красота и да удовлетвори женската сексуалност, то той рискува да получи не само комплекси, но също така да отключат дългогодишна депресия. Хубавата новина е, че   95% от случаите на еректална дисфункция заболяването е лечимо.

Как жената може да помогне на своя любим да не изпадне в депресия и трайно да се излекува от проблема?

Причините за еректална дисфункция

Причините за еректалната дисфункция са много, но като цяло могат да бъда разделени в две основни групи: физиологически и психологически.

Към физиологическите причини се включват:

1. Захарен диабет

Повредените нерви и кръвоносни съдове в организма, в това число и в областта на половия член, могат да нарушат неговото нормално функциониране.

2. Нарушение на кръвообращението

Те се дължат на стесняването на аортата, хипертония, сърдечен проблем, прием на определени лекарства (успокоителни, антиспазматични, деуретични медикаменти, лекарства против грип и простуда), прием на алкохол, цигари или наркотици.

3. Заболяване на нервната система

Трудно предаване на нервни сигнали до главния и гръбначния мозък и по този начин се нарушава механизъма за ерекцията и еякулацията. Например, ерекцията може да бъде бърза, но слаба, а еякулацията да бъде преждевременна (в самото начало на половия акт или в резултат на еротични помисли).

4. Прекалено интензивни физически натоварвания

Умерените физически упражнения – носене на торбите от пазар, бягане, плуване, йога и др, повишават потенцията; бодибилдинга и другите изтощителни упражнения ограничават половата сила на мъжа.

5.  Неправилно хранене

Кафето и кофеиновите напитки възбуждат нервната система, претоварват я и оттам страда и мъжката потенция. На потенцията също вредят белия хляб, макароните, картофите и зърнените храни. С тези храни тялото натежава и потенцията страда.

Разгледайте нашият интернет магазин http://shop.euro-woman.net/

и използвайте възможността от безплатна доставка и промоции!

Към психологическите причини се отнасят:

1. Отслабване на психологическата близост между съпрузите

Изчезване на сетивата често се случва на подсъзнателно ниво и страдащия съпруг е склонен да вини жена си за собствената си импотентност. Често съпругата се концентрира върху себе си и децата и ако тя не обърне внимание, мъжът губи своето желание за близости. Често мъжът обижда жената – че е дебела, с бръчки, не го разбира и т.н.

2. Липса на новост в секса

Сексът в една и съща поза, на един и същи диван, еднотипните сексуални роли и ласки – може ли да стане скучно? Ако съпруга не получава нови емоции от физическата близост, то той губи своето желание към любимата. Това е и една от главната причина мъжа да потърси липсващите емоции извън брака.

3. Стрес

Надпреварване с времето, стреса в работата – основните врагове на мъжката нервна система. Той спи по-малко, храни се нередовно, изпитва дефицит на витамини и минерали, рядко излиза на “свеж въздух”. Стреса постепенно се натрупва, ако не се лекува навреме.

Как жената може да помогне на мъжа?

Ако се окаже, че първопричината на еректалната дисфункция е в систематично заболяване, то проверявайте редовно дали вашия мъж спазва заръките на лекаря. Ако причината е на психологическа основа, възползвайте се от нашите съвети:

Причина за импотентността: угасване на чувствата

Решение:  не се поддавайте на мъжките провокации. Бръчки, очила, целулит .. Преди той никога не е обръщал внимание на тези недостатъци, а сега са му трън в очите. Често мъжете маскират своя проблем като обиждат любимия човек.  Какво да направите? Не отвръщайте на обидите му. Сега на мъжа не му е нужен секс, а психологическа близост и положителни емоции. Общувайте с мъжа, говорете за неговите проблеми, за работата му, накарайте го да споделя с вас дори и най-дребните си тревоги. Припомняйте си забавни истории. С едно изречение – върнете дружбата във връзката си.

Причина: отсъствие на новости в секса

Решение: в секса се използват всякакви средства за удоволствие. Ако вашия мъж е здрав физически, вашата инициативност приятно ще го изненада. Сменете ролите от пасивна участница в страстна любовница. Купете си секси дрехи, които мислите, че мъжа ще хареса. Вземете си отпуск поне една седмица и отидете някъде само двамата. Понякога е достатъчно само да се смени любовното място и любимия ви мъж ще възвърне своето желание.

Ето още 7 лесни съвета за жената, която иска да се пребори с мъжката импотентност:

1. Проявявайте тактичност. За мъжа, проблема с неговата сексуалност е беда, затова не прибягвайте до шеги, подигравки и други изказвания, които могат да влошат психологическото му състояние.

2. Кажете на мъжа че винаги сте насреща и сте готови да му помогнете в труден момент.

3. Кажете му, че в 70% от случаите на импотентност се дължи на физиологични проблеми и успешно се лекуват.

4. Обсъждайте сексуалните си проблеми, не само един път, а в продължение на няколко дни или седмица. За това време можете и сами да си помогнете, без намесата от специалист. 5. Отнасяйте се с импотенцията при мъжа като към обичайна задача, която трябва да решите заедно.

6. Ако ерекцията е невъзможна, не губете време – експериментирайте, като използвате други средства които да съхранят близостта между двама ви. 7. Не спирайте емоционалната близост със съпруга си, за да не се почувства изоставен и неразбран.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s