ЧУДОТО Алфа-хидрокси киселини (Alpha Hydroxy Acids)

ЧУДОТО Алфа-хидрокси киселини (Alpha Hydroxy Acids)

добър или лош избор за вашата кожа?

5794_heroТерминът алфа хидрокси киселини се превръща все повече и повече от популярен термин сред тези , които изполват качествени козметични продукти, в съвсем нормално ползване на продукти , съдържащи тази съставка. Има дори някои козметични компании , където употребата на алфа-хидрокси киселина е фокусна точка в съдържанието на цели козметични серии и основа на маркетингови кампании. Но какво е алфа хидрокси киселини?

Разгледайте нашият електронен магазин http://shop.euro-woman.net/bg/ за дамски якета, дрехи и обувки и получете вашата Безплатна доставка!

Алфа-хидрокси киселини, или AHA за по-кратко, са съединения, взети от захари, открити в млякото и плодовете. Алфа-хидрокси киселините са известни с ефекта на подмладяване на кожата, намаляват бръчките и лекуват щетите, причинени от photoaging на нашата кожа. AHA ексфолира мъртвите клетки и същевременно и насърчава растежа на нови клетки на мястото на старите. AHA също подобрява производството на еластин и колаген, както и на съединения, отговорни за намаляване на бръчките и подобряващи гъвкавостта на кожата. Алфа-хидрокси киселините се изпозлват в козметични продукти – кремове за околоочния контур, овлажняващи продукти , фондьотени , тонери, почистващи продукти и маски за лице.
beautifulskinТака, че е много важно внимателно прилагане на алфа хидрокси продукти за нашата кожа. Най-добрият начин е да изберете един или два продукта със съдържание на AHA, а след това да ползвате други козметични продукти, които са без AHA. Това ще намали шансовете  от кожни раздразнения. По-добре двата продукта, които трябва да съдържат AHA да бъдат вашият ексолиант и овлажняващ продукт.
Въпреки това, подобно на всеки друг продукт за подобряване състоянието на кожата, AHA трябва да се използва благоразумно, защото все пак не е чудо елексир. Ако се използва неправилно или прекалено много AHA може да раздразни кожата. По ирония на съдбата, колкото AHA може да излекува вредата photoaging , то е възможно и да увеличи вероятността за кожни щети от photoaging. Увличена пигментация също се свързва със прекомерна употреба на AHA.

Винаги, винаги, винаги използвайте слънцезащитен продукт, ако сте ползвали продукт с АХА преди това.art-usp433927_fig

Не забравяйте, че AHA увеличава уязвимостта на кожата и щетите от слънчева светлина. Прилагайте слънцезащитните кремове щедро върху кожата. Прекалено много алфа хидрокси киселина може да бъде опасна за кожата, за това е добре да се ползват продукти с по- ниско съдържание на АХА. Идеалната AHA концентрация във всеки продукт трябва да бъде около 5% до 8%, и рН с по-голямо ниво до три или четири. Алфа-хидрокси киселини използвани разумно са изключително полезни и благоприятни за кожата . Основно внимавайте със слънцето и концентрацията на продукта!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s