Математика на тялото или повече за липосукцията

Математика на тялото или повече за липосукцията

 1495   Липосукцията и липофилинга са все още на върха на популярността.

Разгледайте нашият интернет магазин http://shop.euro-woman.net/

и използвайте възможността от безплатна доставка и промоции!

1496

Изрязване на всичко излишно и попълване на кухини, пластичните хирурзи създават съвършенни тела, подобно на творенията на най-великите скулптори.1497

Когато модата отново възвръща талията на законното си място и празнува победата на мини над макси дрехите , нямаме друг избор, освен да обърнем сериозно внимание на ресклуптуриране на тялото си. Възможно е да ползвате силно стягащи колани на добри марки за бельо , както и невероятните стягащи чорапогащници. Но ако това не помага и имате достатъчно средства можете да ползвате крайното оръжие срещу телесни несъвършенства – пластичната хирургия. Няма по-вълнуващо занимание от моделирането на тялото на мечтите ни. Основното е фантазията ни да не се разминава твърде мнго от реалността.

Първа стъпка: матем. изваждане

fuel-liposuction-lg

Първото споменаване за механично отстраняване на мастна тъкан през отворите на кожата е публикувано през 1921 година. Направен е опит за премахване на мазнините в областта на коленете на известен балерина, който е бил неуспешен. Само половин век по-късно, подобна операция е успешна: през 1974 година, италиански гинеколог Фишер прави такава процедура върху своята собствена съпруга. От този момент започва тържествения марш на липосукцията в световен размер.

ЗАЩО? Подкожната мастна тъкан е „отговорна“ за гладкотта на контурите на тялото. Въпреки това, има области, където се натрупват прекалено много мазнини: „бричовете“, коленете, корема, талията, брадичката. В борбата с мазнините в тези зони са почти безсилни диетите и физическата активност. Но липоаспирацията (същото като липосукция) е незаменима.

19113

КАК? Съществуват три основни типа липосукция (въпреки че тази класификация е доста условна).

Стандартна (суха и мокра). Това е класически вариант: чрез малък разрез под кожата, влиза края на канюла (куха тръба) с една или повече дупки на страната. В другия край е свързан с вакуумни помпи за изсмукване на мазнините.

Тумесцентна. Този метод се различава по това, че непосредствено преди процедурата, в предвидения регион се влива специален състав: физиологичен разтвор, местна упойка и съдосвиващи препарати. Това позволява да се сведат до минимум нараняванията по време на операцията и да бъдат отстранени голямо количество мазнини.

Ултразвук. Тук за унищожаване на мастната тъкан се използват специални съоръжения а не механично усилие. В слоя мазнина се въвежда сонда, която изпраща ултразвукови вълни. Те, от своя страна, разрушават мастните клетки, превръщайки ги в течност, която се отделя чрез вакуум изсмукване.

Опасната зона   Противопоказанията за липосукция са определени хронични заболявания, нарушения в съсирването на кръвта, бременност, тежки психични разстройства и, разбира се, рак. Днес хирурзите предпочитат да комбинират различните методи: например с по-плътна мастна тъкан успешно се справя ултразвука.

Какво следва? След провеждането на процедурата се слага силно еластична превръзка или бинт, а на следващия ден се носи стягащо бельо. Ако операцията е малка, тогава пациентът може да се прибере вкъщи на следващата сутрин. Болезнените усещания след липосукция обикновено не са силни и лесно могът да се отстранят с аналгетици. Неизбежните синини и отоци обикновено преминават в рамките на две, понякога 3-4 седмици. Въпреки това, стягащото бельо трябва да се носи един или два месеца.

Какво да очакваме? Младата, еластична кожа бързо се връща към първоначалното си състояние и изглежда гладка и здрава. В местата, където се въвежда канюлата (като правило, разрезите се правят в естественитегънки на кожата) са едва забележими белези.

От какво да се боим? Ако първоначалните очаквания са реалистични, тогава резултатът не може да ви тревожи. Сред възникналите усложнения са възможни незначителни асиметрии на зоните. След 6-12 месеца те могат да се оправят без допълнителна намеса или, в най-лошия случай, ще бъдат премахнати при повторна корекция.

Друг неприятен момент – възможна загуба на еластичността на кожата и, следователно, отпускане на кожата, което се коригира с операция за повдигането и.

Втора стъпка: математическо събиране

kkПравото на живот гласи: ако от едно място намаляте, задължително трябва да се добави на друго място. „Задължително“ – е въпрос на добра воля, но „прибавянето“ може да бъде лесно и напълно безопасно. Специалните имплантанти са един много ефективен метод не само се увеличат, но също така се подобрят формите на краката и задните части.

ЗАЩО? За да направите по-хармонични пропорции.

КАК? Обикновено эндопротезирование (артропластика ) на задните части или на краката се извършва под обща анестезия и трае 1-2 часа. След поставянето на протезата се прилага тънък козметичен шев.

КАКВО? За корекция на пищяла се използват обикновено две форми импланти- симетричен или анатомични (под формата на пури). В седалищната област най-често използваните импланти са кръгли или с анатомична форма. Вътре са със силиконов гел и физиологичен разтвор. Силиконовия гел има ефект на така наречената „памет“: не се разлива, ако се повреди обвивката на импланта.

Готовност № 1 След като вземете сериозно решение за подобна интервенция и изберете клиниката трябва сериозно да се подготвите за операцията. На първо място лекаря проверява общото ви здравословно състояние, местоположението на телесните мазнини и еластичността на кожата над тях. След това, с помощта на компютърна програма се симулират желаните контури на тялото. Непосредствено преди липосукцията се очертава зоната с маркер. В същото време се подбира подходящо по форма и размер на специално бельо за стягане, които трябва да се носи минимум до 3 седмици след операцията.

Какво следва? В рамките на един ден след успешна операция може да се върнете у дома и един месец след“затвора“ на стягащото бельо да се възползвате напълно от новите си форми. След период на рехабилитация импланти не може да се усети при ходене и заседание. Нещо повече, те са здраво закрепени и не са разселени.

Закон III: умножение

k-erotic-girls-Sexy-Pics_largeЗАЩО? Липофилинг – въвеждане на мастната тъкан за естетично моделиране. Той се използва за коригиране на дефекти, възникнали след липоаспирация, за увеличаване на устните, бузите, областта на скулите, брадичката, лицевите контури. Но това не е всичко: тази техника е достатъчно ефективна за подмладяване на ръцете и корекция на белезите.

КАК? Липофилинга може да стане или под местна упойка и под обща анестезия. „Чистата“ мастна тъкан се влива с помощта на спринцовка и тънка канюла. След завършване на хирургическата се зашива и се слага еластична превръзка.

Устните се инжектират на слоеве на 2 етапа през 6-7 седмици. Причината е, че ако се наранят мастните клетки, те не се „прихващат“ в 20% от случаите. Ако всичко е извършено правилно, в 80% се избягва повторно трансплантиране.

Какво следва? Ако операцията е била малка и се извършва под местна упойка, пациентът може да се прибере вкъщи още същия ден.

След 6-8 часа слабите болки след операцията отшумяват напълно. Но синините и отоците изчезват една седмица по-късно.

От какво да се страхуваме? Първо, операцията може да предизвика някои асиметрии, дължащи се на въвеждането на мазнини. От друга страна, понякога има слаб спад – или, обратно, повишена чувствителност на определената зона. В първите дни след операцията, пациентът може да има лека треска, която минава бързо и не води до сериозни услужнения

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s