От къде се получават бръчките? Как да се предотвратят? На каква възраст да започнем? Как да изберем най-подходящия крем?

Как да запазим младостта ?

   22195

От къде се получават бръчките? Как да се предотвратят? На каква възраст да започнем? Как да изберем най-подходящия крем?

Разгледайте нашите 20 отговора, които ще ви помогнат да предотвратите най-важния бюти проблем.

Beautiful-Woman-Are-Programmed-to-Be-Unfaithful-2

1. От каква възраст могат да се използват кремове и какви? Всичко зависи от типа кожа. Ако тя е склонна към омазняване, грижата започва от юношеството. Разбира се, лъскавината и акнето ни създават много проблеми. От друга страна, подходящите грижи и защита (по-голямата част от матиращите средства съдържат такива компоненти), ще удължат младостта. Уви, притежателите на нормална кожа често започват да се грижат за лицето си твърде късно. Тяхната логика е ясна: кожата ми е прекрасна, защо да я притеснявам с крем? Но защита и овлажняване на лицето трябва да започне от 18-20 години. Това ще намали риска от „екостареене“, дължащо се на утравиолетова радиация, стрес, замърсяване, никотин, др.

      2. Кога да започнем борбата с бръчките? Бръчките се формират постепенно, в по-дълбоките слоеве на кожата и дълго остават неуловими. Знайте, че на 20 години те вече съществуват. Ако се вгледате внимателно, в областите на активните мимики на лицето (челото, очите, близо до района на носа) можете да видите тънки нишки. Тези т. наречени мимически черти с възрастта се превръщат в бръчки. В наш интерес е да се отложи момента на този преход. Колкото по-еластична и здрава кожа е толкова по-дълго ще се съпротивлява.

clinique_f

3. Как да избера най-подходящия крем за бръчки? Средствата за превенция и борба против бръчки са различни. Както по състав, така и по ефект. Кремовете за млада кожата оптимизират работата на клетките, придават влага и намаляват щетите. С цел борба с бръчките се използват клетъчни стимуланти вещества, разглаждащи микробръчките на кожата, През младостта, тези компоненти са абсолютно безполезни. Крем анти-бръчки до 20-25 години е безполезен. Ако държите да използвате все пак такъв продукт, по добре изберете средство, на чиято опаковка да пише anti-age, но в никакъв случай anti-rides или lifting.

cream-work-as-face-lift-1

      4. Дали реално разглажда бръчките подобен крем? Определено може да се помисли над това. Връщане на 50-годишна дама към младостта на кожата на 20 години е невъзможно. Да търсите крем за премахване на бръчки по челото и изразените в областта на носа и около очите е безполезно. Козметиката не работи толкова драстично. Защо, тогава, козметичните марки са склонни да твърдят, че техните продукти намаляват бръчките до 30, 40 или 60%? Лесно е да се обясни. Това са тънките линии, например, в ъглите на очите. Тяхната дълбочина е десети от милиметъра. При използване на конкретния крем определено ше се намалят рекламираните проценти от бръчките. Така че трябва да преразгледаме приоритетите си и да не търсим крем  за пълно премахване на бръчките, а за намаляване на дълбочината , дължината и числеността им.

Woman health

5.Може ли да се избегнат бръчките, използвайки само овлажняващи-защитни кремове? В повечето случаи не. Признаците на стареене, разбира се, ще се появит по-късно, но те ще се появят. Генетиката не е измамена. С възрастта, клетките започват да работят по-малко и частично. Те се нуждаят от помощ и координация от външната страна. За да направите това, учените непрекъснато измислят нови компоненти, които могат да нормализират функционирането на кожата и да възстановят нарушената структура. Тези средства действат. Единственото важно е да се ползват на време.

 34,face,fashion,beautiful,woman,redhead-bc72588227f9985ef7d58b1682634bc1_h

6. Серумът, какво прави той? Това е т. нар. бельо за кожата, което се използва за подобряване на работата на крема. Серума съдържа висока концентрация на активни елементи, спомагащи на активните съставки на последващия след серума крем да навлязат по-дълбоко в кожата. Включените в серума допълнителни съставки, увеличават възможностите му. По-конкретно, серума е за по-бързи и съществени резултати.

cream

7. Може ли да се прилага серума постоянно? Не е необходимо. Твърде тежко бреме за кожата. Флакона е разчетен за ползване около шест седмици. През цялото това време клетките работят в извънреден режим. Но да ги насърчавате постоянно невъзможно. В противен случай ще се получи обратна реакция. Кожата трябва да остане спокойна, изготвяйки резерва. Поне няколко месеца. След това отново можете да използвате серума. Между другото, серум без крем работи много по-слабо. На кожата са нужни липиди, за да се осигури комфорт, благодарение на който другите вещества се усвояват по-добре.

 smell_cp

      8. Може ли серума да се комбинира с друга марка крем? В действителност, това е възможно, но защо? Резултатът ще бъде така, като че ли спортисти по синхронно плуване от различни отбори. Всеки ще изпълни своята програма, но общият резултат няма да ви впечатли. Серума и крема на една марка, работят в тандем, за допълване и засилване един на друг. Съюзът между различните марки е непредвидим. Можете да получите и алергии, както и липсата на ефект, а дори и отрицателен резултат. Защото същността на „чуждия“ серум може лесно да засегне работата на крема.

 flickr,hair,hand,photography,photomanipulation,portrait,sunnymarry,woman-6c61595f8dccc2593ad9d01c97e7e1e0_m

9. Имам бръчки и пъпки, какво да правя? Решават се и двата проблема паралелно. Обривът е по-добре да се лекува с помощта на продукти за проблемна кожа, както и специални мехлеми. А паралелното трябва да използвате и средствата за бръчки. Но не и липидните! Откажете се от богати кремове и маски. Особено сега, има много флуиди и гелове за проблемна кожа с подмладяващ ефект. Те съдържат салицилова киселина, витамин С, минерали и антиоксиданти.

 04_16_18

10.Колкото повече крем, толкова по-голям резултат? Не, кожата не е гъба да поеме литри крем. Твърде дебел слой крем е безполезен. Дори е по-лошо: нарушава се топлообмена, разширяват се кръвоносните съдове, блокират се порите, започва сърбеж, и т.н. Ето защо маска, която се прилага на дебел слой трябва да бъде махната след 20-30 минути. Оптималното количество крем трябва да бъде не повече от зърно боб. Половин час след прилагането му минете през лицето си с салфетка. До този момент кожата трябва да е усвоила всичко. Ако салфетката е с мокри петна, прекалявате с количеството. Но само минете, не търкайте лицето си.

 22

11. Нужно ли е редовно да сменям крема? Козметиката е против непостоянството. На кожата и е необходимо да свикне с едно средство, да изработи пълноценни клетки и да ги доведе до повърхността на кожата.За това трябва не по-малко от месец. Специалистите съветват да използвате един продукт най-малко три месеца и да продължите използването му, ако ефектът е очевиден. Клетките не свикват с козметиката: те непрекъснато се обновяват. Друго нещо са нашата изневяра и любопитството, вдъхновени и насърчавани от изобилието от красиви магазини и реклами. Много хора утъждествявавт козметиката с кулинарията, считайки, че за кожата е необходим разнообразен хранителен режим. Но козметологията все пак е отрасъл на медицината, която никога не е предложила лечение на пневмония всеки ден с нов антибиотик.

 212

12. Действително ли за бръчки около очите помагат само специални кремове? Повече от десет хиляди движения на ден, тънка кожа, минимум на мастните жлези, липсата на слой подкожна мастна тъкан … Тогава не е чудно, че бръчките около очите се появяват по-рано. Освен тях, в тази зона често има тъмни кръгове и подпухналост поради застоя на кръвта, която също остарява. Специалните околоочни кремове освен че изглаждат бръчките имат изсветляващо и дрениращо действие. Изисквания за тях са по-високи от средствата за лице. Тези продукти се подлагат на повече тестове, включително и офталмологични, имат лека текстура и работят по-гладко.

      13. Вярно ли е, че ако не се нанасят правилно кремовете за околоочния контур, бръчките ще станат по-дълбоки? Козметолозите все още не са достигнали консенсус по тези привидно прост въпрос, както и за точната схема за нанасяне на крема. На горния клепач ситуацията е ясна: малко крем с върха на пръстите от вътрешния ъгъл на окото към външния (макар при Clarins да не се препоръчва засягане на движеща се част на клепача). Но как да се прилагат средства под очите, няма единно становище. Някои казват – от външния ъгъл към вътрешния за изглаждане на бръчките. Други смятат, че, напротив, от носа към храма, в посока на кръвния поток, като дренаж. Какво да правим? Сложете крема по свое усмотрение с леки, похлопващи движения.

14 Играе ли роля демакиажа в борбата за продължаване на младостта? Определено. Останалата през нощта върху кожата мръсотия буквално  убива клетките. Но почистването трябва да става наистина внимателно. Не дърпайте кожата на всички страни – отслабва тъкантта и се увеличават бръчките. Гримьори, слагащи изкуствени мигли разкават, че при техни клиенти всеки месец се увеличават бръчките около очите. За това ако може не ползвайте постоянно спирала за очи – трудното почистване след това разтяга кожата.

15. Как най-добре да почиствам лицето? Бавно и разумно. Спиралата отстранявайте само с памучно тампонче напоено в специален лосион за премахване на грим. Тоалетното мляко нанасяйте щедро, за да се плъзга леко по кожата. Кръгови движения, от центъра към периферията на лицето. Шията – от долу нагоре. Ако е възможно, трябва да избягвате контакт с вода от чешмата. Измийте добре с най-доброкачествени продукти с голямо количество масло.

16. Може ли да нанасям дневен крем през нощта? Да, ако говорим за средство, в анотацията към което му е позволено това. Тези средства не съдържат SPF, и на тях не е написано „дневен крем“. В противен случай е по-добре да не претоварвате кожата с филтри и защитни вещества, които се отнасят за през деня. През нощта те само ще пречат.

17. Освен липсата на филтри има ли в нощните кремове друго, което да ги отличава от дневните?

Независимо от факта, че продуктите от една линия съдържат еднакви активни съставки, нощния крем е с по-висока концентрация. Първо, защото той не съдържа филтри, които заемат много място. И второ, през нощта клетките на кожата са активни получват повече вещества, отколкото следобед. Затова вечер подмладяващ серум, маска и разбира се, крема работят по-ефективно.

18 Можем ли да заменим средствата против бръчки с инжекции? Не! Това са различни начини за борба. Кремът работи повърхностно, доставйки на кожата активни вещества. Инжекциите работят в дълбочина. За пример, Ботокс и Dysport отпускат мускулите и кожата се разглажда.Рестилайна и неговите аналози попълват бръчките,изглаждайки кожата, като компенсират липсата на хиалуронова киселина, както и стимулират клетките. Мезотерапията снабдява дълбоките слоеве на кожата с голям брой на необходимите вещества. Но ако след инжектиране не се грижите за лицето, действието на процедурата ще отмине бързо.

19. Зависи ли активността на крема от техниката на неговото прилагане? В някои козметични марки – Да. За други – не. Първо трябва да прочетете упътването. Съществуват средства, към които са приложени специални масажори. Ароматерапия продукти препоръчват предварително да се загреят в дланите, вдишвайки целебния аромат и след това се прилагат върху лицето.

20. Може ли масаж на лицето да ни отърве от бръчките? Разбира се. Иначе защо в продължение на десетилетия жените ще си губят времето и парите за тази процедура. Първият професионален масаж е разработен от Елена Рубинщайн. Тогава е бил доста опростен и възможен само за вип-клинтки на козметичката. Но легендарната писателка феминистка Колет пише: „… масаж на Рубинщайн трябва да си направи всяка жена, която иска да задържи любовник!“ Днес, масаж се прави с пръстите, ръцете, предмишниците и дори с юмруци. Както и с гъбички, пръчици, четки, лъжици и други устройства. Колет би била впечатлена.

Какво са бръчките? Има няколко причини за тяхното формиране. Първо, дехидратацията. За да се запази влагата, кожата се свива, рефлективно се намалява площа на изпарение. При продължаващ недостиг на влагалиниите стават бръчки.

На второ място, израженията на лицето. В местата на постоянното натоварване съединителната тъкан намалява. Там е и „провала“ – бръчките.

 На трето място, възпаленията. Тази популярна теория е дошла от Съединените щати. Въпросът е, че неправилните храни (въглехидрати и мазнини) водят до възпаление на съединителната тъкан. Така че, в допълнение към козметика, е необходимо да се сведат до минимум сладките, брашното и да се храним с риба, зеленчуци и плодове. И тогава, в допълнение към борбат с процеса на стареене, ще решите и проблема с целулита.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s