5 привички, несъвместими с красотата

5 привички, несъвместими с красотата

                      BB6540-004                  Ние се мръщим, смеем се, хапем устни и слагаме крак върху крак. Всички тези привидно обичайнаи действия са много вредни за красотата. Ще ви покажем някои навици, които трябва да премахнете, ако искате да съхраните красотата и младостта си.

Привичка номер 1. Смеем се и се мръщим.

sealed-lipsРазбира се, смехът е добър за здравето. Той стимулира синтеза на ендорфини (хормони на щастието), но е лош за кожата защото причинява появата на бръчки по лицето. Смехът е „виновник“ за първите жертви на възрастта по кожата – така наречените“ пачи крак“ бръчки около ъглите на очите и непривлекателните бръчки встрани от носа към устните. Привичката да „бърчим“ чело оставя по челото. Кожата около устата може да пострада от навика на дамите да „свиват“ устни ядосано. Разбира се, тези движения са рефлексни, и да ги наблюдаваме е много трудно, но не е невъзможно.

Какво да направите: единствения шанс е сами да се справите с проблема а именно – строг контрол. Започнете с малко – за пример, вместо да се смеете, просто само дайте една усмивка. За да забравите намръщването, вземете превантивни мерки: няколко часа придържайте към челото си тънки ленти от книжна салфетка, напоени с вода. Те позволяват по-добър контрол на изражението на лицето. След известно време ще бъдете в състояние да се справяите с това сами.

Разгледайте нашият интернет магазин http://shop.euro-woman.net/

и използвайте възможността от безплатна доставка и промоции!


Навик номер 2. Да докосвате лицето си с ръце.

woman-sunglasses-polka-dot-dress-240tp061509

Можете подпирате бузата или да почивате с юмрук на брадичката, постоянно да чешете носа си или докосвате челото. Така вие разтягате кожата и предизвиквате появата на преждевремени бръчки. При докосване с немити ръце, в кожата навлизат микроби, които се разпространяват върху горния слой на епидермиса и бъдете сигурни, силно и вредят.

Какво да правим: както в случая с мимиките – твърд самоконтрол. Може да държите в ръцете ви в началото дребни предмети – мъниста, опаковка от бонбон, само за да си спомните, че не трябва да се подпирате с тях на лицето си или да се докосвате по него.


Навик номер 3. Стискането на пъпки.

acne-1Колкото повече го правите, толкова повече се стимулира секрецията на мастните жлези, което повишава съдържанието на мазнини в кожата. И ако не ви спира товa, че сте гримирана, или че ръцете ви са мръсни тогава ще замърсите мястото, травмирате здравите тъкани и ще разпространите заразата. Всичко това причинява възпаление и нови инфекции. И дори ако мислите, че правите всичко правилно (парна баня предварително, използвате салфетка и т.н. ), вие грешите. Правилно могът да го направят само в козметичните салони. Какво да правим: използвайте антисептични средства, за премахване на микробите. Винаги се консултирайте с козметик.


Навик номер 4. „Хапане“ на устните.

biting-lips-200427Младежки навик. Ние си прехапваме устните от гняв или от нетърпение, когато сме увлечени в нещо или разтроени. Като цяло, винаги има причина да си хапем устните със зъби, само че последиците от този навик са наистина непривлекателни. Червилото на устните седи неравномерно, кожата им постоянно се бели, но най-лошото нещо са раните и микровъзпаленията, които лесно могът да доведат до серизни проблеми.

Какво да правим: Първо, избавете се от кожичките по устните и излекувайте раничките. Използвайте всички средства: червило, овлажняващи кремове за устни, балсами , маски. През нощта нанасяйте някакво растително масло (зехтин, праскова).


Навик номер 5. Седене крак върху крак

83686972най-разпространен и вреден най-вече за тези, чиито работен ден минава в седене зад бюро. Основния проблем е нарушаване на кръвообръщението а от там – запушване на вените и получаване на коварните “ разширени“ вени.

Какво да направите: внимателно разгледайте краката си и ако кожата е вече с леко изпъкнали венички скоросрочно започнете тренировки за крака. Когато е възможно, давайте почивка на нозете си – повдигнете ги на по-високо – на бюрото на подлакътник ана дивана и др. Може да си вземете масажна ваничка и да „глезите “ краката си в ароматна вана с масла или соли.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s