Прекрасната къдрава коса

Прекрасната къдрава коса

3249
Естествено къдравата коса изисква грижи и усилия, не по-малко отколкото правите коси: като правило, корените им са мазни, а краищата сухи и не всеки балсам се справя с послушанието на къдриците. За да опитомим непокорни къдрици слушате нашите съвети и живейте къдрава!

Разгледайте нашият интернет магазин http://shop.euro-woman.net/

и използвайте възможността от безплатна доставка и промоции!

Повишената влажност  влияе лошо не само на изкуствени къдрици, но и на естествените: като правило те стават по-непокорни. Вземете под внимание този фактор и се опитайте да плувате по течението – в дъждове ден, нека вашата прическа бъде наистина уникално разрошена и къдриците – бухнали.  Оставете изправянето на косата с преси и сешоари за сухо време.
3252
Правилно изсушаване на косата
Не забравяйте, че къдрава коса обича да изсъхне по естествен път, и само в полу сухо състояние може да управлявате къдриците с сешаор с дифузер. Ако нямате такова допълнение към сешоара, опитайте се да изсушите косата от горе надолу – по посока на растежа на косъма.
Борба с безредиците
За да не бухнат къдриците и за да се задържи прическта дълго време, не забравяйте да използвате шампоан и балсам за къдрава коса. За допълнителна грижа избирайте леки гелове и кремове , като пример Groome от Kiehl с масло от жожоба за овлажняване на суха къдрици и предотвратяване на абсорбция на влага от въздуха.
 
Използвайте гребен с редки зъби
3Специално за къдрава коса има гребени с редки зъби , които не вредят на косата. Антистатични покрития върху гребена или четката са допълнителна точка в ваша полза. При разресване не дърпайте и не скубете косата.
 
Като правило, косата се къдри не в корена а на разстояние 3/5 см от скалпа. Ето защо,къдрици на дълга коса изглеждат по-хубави, отколкото на къси. По същата причина дългите коси са по тежки и лежат идеално ,а късите се управляват трудно.
Намерете своя фризьор
Ако се обадите във всеки фризьорски салон за час,  разбира се с радост ще ви приемат и ще ви обещаят да ви направят „както трябва“ Но по-добре е да се намери трайно доказан фризьор, който ще  вземе под внимание всички особености на коса ви. Прекрасно би било вашият стилист да бъде с къдрава коса!!  3252

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s