СПА процедури с глина

СПА процедури с глина

vx5i1555

При тези процедури се използват кал – глината buruyu Rassoul, вулканична глина, термална и морска глина. Съществуват различни цветове на глината – синьо, бяло, зелено. Със добавянето към нея на морски водорасли и минерали, ароматни масла и билкови есенции се подобрява дренажа и детоксикацията на тялото.

Разгледайте нашият интернет магазин http://shop.euro-woman.net/

и използвайте възможността от безплатна доставка и промоции!

treatmentbodymask2
Естествената глина позволява да се създават козметични средства без каквито и да било химически съставки.

Глината съдържа голям брой минерални и органични вещества, микроелементи, ензими които се абсорбират добре от организма и служат за възстановяване и поддържане здравето на кожата и подобряване на биохимичните процеси, проявяващи се в тялото.
Тя има антисептичен, успокоителен, противовъзпалителен и детокси ефект и стимулира метаболитните процеси. Съединения на силиций и цинк в състава на глината насърчават възстановяването на структурата на съединителната тъкан, което определя нейната употреба борба с целулита и мастните натрупвания.
Високото съдържание на желязо, допринася за насищане на кожата с кислород, а сярата и цинка в ценната суровина имат силно антибактериално действие. Глина има високо абсорбираща способност (1,66 пъти повече, отколкото собственото си тегло) и улеснява отстраняването на повече течности от тялото като токсините и шлаката.mud%20pack%20massage%20treatment%20spa
Други нейни предимства: подобряване микроциркулацията на кръвта, увеличаване на клетъчният метаболизъм, и хидратиране на повърхностните слоеве на кожата.

Процедурата:

Подготвената глина се прилага на цялото тяло или на определена обаст (гърба, краката, скалпа на главата – при лечение на себорея), след което ви обвиват в специално термо фолио за поддържане на темепературата.
Продължителността на процедурата е от 20 до 30 минути. Отмиват глината от тялото ви и нанасят специалното за вашата кожа козметично средство, съответсващо на тип кожа и на програмата ви.
Преди процедурата се препоръчва да се направи пилинг на кожата и да се посети сауна или парна кабина.
Топлата глинена маса чудесно почиства кожата , отваря порите и омекотява .treatmentbodymask_1
Една вариация на процедурата е „пожар в пустинята“ – уникалната комбинация от минерали, водорасли, лечебна кал и пясък от пустиня за отпускане и релакс на уморените мускули.
По време на процедурата, минералите лесно се абсорбират и кожата се подмладява и подхранва.
Това е ефективен начин при болки в ставите и мускулите и за премахване на умората и стреса.

Противопоказания: остри възпалителни и инфекциозни заболявания, гъбични заболявания на кожата и повреди (включително шевове след операция), заболявания на кожата в краен стадий, гинекологични заболявания ,неразположение, рак, сърдечно-съдови заболявания, хипертония, заболявания на лимфните съдове, ендокринни заболявания, тежък диабет по време на бременност, алергични реакции към съставките, разширени вени.

Продукти за домашна употреба с глина:

Dermalogica – Spa Body Therapy – Body Care

DermalogicaSPA Enzymatic Sea Mud Pack

Енергизираща СПА маска за тяло

За всеки тип кожа

Използване: малка част от продукта смесете с топла вода до хомогена каша и нанесете върху тялото за около 20 минути, след което отмиите

–––––––––––––––––––––––––––

L’OccitaneOlive Face Scrub Mud

Olive Face Scrub Mud 100ml/3.5oz
Мултифункционален скраб за тяло за премахване на мъртвите клетки и омекотяване на кожата

Съдържа глина, масло отшея, масло от семки на грейпфрут и зехтин

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s