Грижи за кожата при розацея

Грижи за кожата при розацея

DERMABLENDNEWCOVderma_prod-modelРозацеята е незаразно дълготрайно заболяване на кожата на лицето. Много хора не могат да се грижат и лекуват кожата си , поради факта , че не разпознават симптомите на болестта и не знаят че са болни от розацея. Какво причинява розацея? Как розацея може да бъде предотвратена? Какво ще стане, ако розацеа е оставена встрани?
Точните причини за розацеа все още не са известни. Смята се, че е наследствено заболяване. Някои изследователи смятат, че е кръвоносно заболяване или зачервяване, свързано с нервната система. Предполага се , че е налице увеличаване на кръвния поток в определената област.

Разгледайте нашият интернет магазин http://shop.euro-woman.net/ и използвайте възможността от безплатна доставка и промоции!

rosacea-functioningЧесто болеста се наблюдава при професии, свързани с излагане на резки атмосферни влияния – слънце, студ, вятър, най- вече топлинни въздействия . Възможно е да е предизвикана от други болести – на стомашно-чревен тракт (гастрити, колити, запек, жлъчно-чернодробни заболявания), аменорея и разстройства в менструалния цикъл, синуит, грануломи, тонзилит, сърдечно-съдови заболявания и други     Наблюдава се и  през климактериума при жените.
Среща се най-често при хората на възраст между 30 и 50 години, но може да се прояви и при тинйджърите. Основно жените са заплашени от нея и хора със светла кожа.
Natural-Rosecea-Cures-704178Розацеа може да се задейства от горещо време, упражнявания, стрес, пикантни храни и алкохол. Тези фактори също може да допринесат за влошаване на появилата се вече розацея.
Ако остане нелекувана розацеаята може да се влоши и да не може да бъде контролирана. В най – екстремни случаи е засегната голяма част на лицето и носът на бония да се зачерви и надуе. Розацеята може да доведе до ocular rosacea, като симптомите са парене и чувство за пясък в очите. Очите може да се зачервят а дори е възможно миглите да опадат.

Симптомите на розацея   Симптомите на розацея включват зачервяване на кожата, видими кръвоносните съдове и влажени или раздразнени очи. Обикновено се появява на носа, бузите, челото и брадичката. Тя може да започне като поява на червени петна, а след това в екстремни случаи да се превърне в гнойни подутини, като кожата става чувствителна.

Мерки при розацея   Не е известен случай да напълно излекуване на  розацея, но са налице редица розацея лечения, които ще помогнат за контрол на кожата и подобряване на външния и вид.
Избягвайте пикантни храни, кафе, алкохол и гореща храна и ограничете цигарите.
Направете си пълни медицински изследвания и при наличие  на стомашно-чревни заболявания, сърдечно – съдови заболявания и на жлезите с вътрешна секреция, хронични възпалителни заболявания лекувайте навреме.
При наличие на болеста се използват  антисеборейни и антибактериални препарати както при лечение на акне, фотозащитни пудри и кремове.rosacea_before
Грижите за кожата на лицето са почти кактмазна кожа , с изключение на това че не трябва да се прави пилинг – маска и процедури с рязко затопляне на кожата, както и скрабове за лице.
Козметиката, която ползвате не трябва да съдържа алкохол  .
Забранени са парните бани, парафиновите маски, козметичният масаж на лицето, миенето със студена и гореща вода.

Grapes_69145721_std

ПРИРОДНА ЗАЩИТА   Природните продукти могат да бъдат ефективни при лечение на симптомите на розацеа и предоставяне на общи грижи за кожата. Преди да използвате някой от следните лечения, се консултирайте с вашия лекар, тъй като той или тя ще трябва да ви посъветва за това дали те могат да се използват от вас. 03apple_69144325_stdТе също могат да ви посъветват дали тези естествени средства ще бъдат полезни за вашето конкретно състояние. Пиите много ябълков и гроздов сок, слагайте студени комплреси на засегнатите места. Използвайте компреси с екстракт от ботаническа леска , разредена с вода .Можете да ползвате тази смес и като тоник за лице. Сварете лайка и дръжте разтвора в хладилника, в студено състояние обтривайте зоните с розацея. Алоето също действа успокояващо .

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s