Дамско сако и дънки – един стилен микс, как да съчетаем дънки със сако?

Дамско сако и дънки – един стилен микс, как да съчетаем дънки със сако?

160912_010-3 160912_90-1-2

Съвсем до скоро,  комбинация сако с дънки беше като да се  носят маратонки с класически панталон с ръбове – неудобно, безвкусно и смешно. Сакото е традиционно облекло и се смяташе подходящо изключително за бизнес облекло. Но днес, модата става все по-демократична, има различни комбинации от стилове и цветове. За това не е изненада комплект като сако и дънки.

Разгледайте нашият интернет магазин http://shop.euro-woman.net/

и използвайте възможността от безплатна доставка и промоции!

Яке + дънки = стилен микс-l-xl-swimwea

Като цяло, комбинацията от дънки със жакет може да се дължи на ярък пример на стила синтез. В модната индустрия е излязъл от този стил на готвене: готвачи смесват съставките на различни кухни по света, и по този начин  постигат уникален вкус.. Fusion – това са еклектични посоки, не се смесват заедно, коренно различни стилове.-l-xl-swimwear160912_60-1

Трудно да се каже кой е бил пионер на Съюза на дънки и сако. Според една версия е Краля на поп-арта Анди Уорхол. Други отдават  заслуга на Giorgio Armani, който показва в колекциите си за първи път комплект сако+ дънки + тениска.

Днес не е важно кой е автор на тази идея, най-важното – идеята е много успешна. Комбинацията от сако с дънки може безопасно да се предположи, че е формат унисекс: той се носи от мъже и жени, и в празник, и в делник, независимо от дейността и възрастта.160912_060-13-13130

Жакет и  дънки: как да изберем

На първо място, следва да се отбележи: дънки и сака са основните неща в гардероба, така че трябва да ги избирате внимателно.

Използвайки различни комбинации от аксесоари, видове на тъканите, стилове и други части от облеклото в един чифт дънки сако, можете да правите най-разнообразни комбинации.160912_060-11-1160912_011-12

В действителност, броят на възможните варианти на тази комбинация е просто невероятен. Блейзърът за комбиниране с  с дънки, може да с бъде от  класически офис  материи – вълна, кашмир, и от нетрадиционни материали за бизнес стил – рипсено кадифе, туид, велур и коприна.

Под сакото, в съответствие с това, дали ще отивате на разходка или за по-официален повод може да сложите  риза – с жабо, обгръщаща яка, тениска, поло, пуловер.

По същия начин са подбрани и обувките:  с токове, балетки, мокасини, ботуши.

Ето няколко ключови принципа на комбинацията сако-дънки:160912_010-4

— черно сако- сини дънки – да! Синьо сако – черни дънки – не!

— Не преставайте да експериментирате с различните стилове.160912_010-3

–          Обърнете внимание на фигурата си. Ако имате пълни бедра – изберете дълго сако, което ще ги скрие. Широки рамене – изключва сака с подплънки. Краката не са хармонични –  забрави за тесни дънки. И така нататък. Това трябва да бъде отправна точка за формиране на базовия ви гардероб.

– Комбинирайте само подходящи тъкани. Например, да се комбинират коприна и кадифе е лоша идея.

Надяваме се, че сега е ясно, как да изберете сако с дънки. В този случай най-важното е вашето въображение и интуиция. Експериментът е чудесен, опитайте различни варианти, но не забравяйте, да не е шокиращо, и да се съобразите с принципа на умереност и точност.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s