Как да си изберем подходящи ботуши

Как да си изберем подходящи ботуши

plus_size_99_032

Изберът на  правилните обувки или ботуши е много по-сложен, отколкото при дрехите. Покупката на  евтина, нискокачествена блузка едва ли ще ви се изправи пред сериозни неприятности. Докато невнимателен избор на обувки може не само да съсипе външния ви вид, но също такада повлияе на състоянието на вашето здраве. При закупуване на обувки трябва преди всичко да мислим за комфорта и функционалността, а сле това за  естетическите аспекти.160912_010-4

Идеалната обувка трябва да е  „три в едно“ – надеждна, удобна, красива.

Как да изберем ботуши

Проверка на качеството

1. Първо е необходимо да се знае,  че обувките, изработени от естествени материали са много по-удобни за краката, отколкото изкуствените. Но използването на синтетични съставки в производството на обувки е често срещано явление, и по принцип не е престъпление.
plus_size_99_035
Въпреки това, има разлика от изкуствена обувка от моден бренд до обувка, кпие или контрабанда  на бренда. Обувки с вътрешни ходила от естествена кожа, има в почти всички реномирани магазини.

Те със сигурност са много удобни, но да ходите с подобни ботуши можете само до автомобила си и обратно.

.plus_size_99_019

2. Внимателно огледайте как са зашити ботушите. Качествените ботуши се отличават с  гладката си чиста линия на шев – без да има изпъкнали конци.
3. Следва цялостна визуална проверка на повърхността на обувката. Тя не трябва да има драскотини, петна, следи от лепило или други чужди тела.

4.  Ако ботушите се закопчават с дзип – олгедайте го и пробвайте дали е добре закрепен и дали се движи свободно.-l-xl-swimwea160912_60-1

5. Демисезонни ботуши не са подходящи за зимата, както и обратното. Така че не се опитвайте даги купите като универсален вариант- товая е фалшива икономика.

Пробване на дамски ботуш

1. Не се доверявайте на продавачи, които твърдят, че ботушите 37 номер може да се разтегнат до 38 номер. Дори ако това са ботушина  вашите мечти, не хвърляйте парите си на вятъра, ако са ви твърде малки. Както е твърде големи.

2. Обуйте и двата ботуша. Разходете се с тях из магазина, проверете дали те са удобни за вас.160912_060-13-13160912_060-11-1

3. Много е важно да изберете правилните токовеа. Тук ключов критерий  в покупката на ботуши за жени. Ако ще  ходите в тях всеки ден, и няма да ползвате автомобила,  трябва да отдадете внимани на  устойчиви модели на ботуши или по-дебели токчета.

Въпреки че, разбира се, ботуши с токове изглеждат впечатляващо и са подходящи за почти всички дрехи.

Не е тайна, че токчета – това е слабото място на всяка обувка. Те често падат. А замяната на токчета – не е евтина. Понякога след подобна манипулация комфортните ботуши внезапно ставата неудобни – резултат от недобросъвестни обущари.

Затова при избора на обувки, обърнете внимание на наклона на тока: ако токчето леко се отклонява навън, това е гаранция, че бързо ще падне.

Външен фактор160912_010-3

Когато избираме  обувки, ние се ръководим преди всичко от естетически чувства и едва след това мислим за всичко останало.

Това е нормално. Основното нещо е, красотата на ботушите да не заглуши доводите на ума.

Външният вид на ботушите също се определя от тяхната цел. Ако търсите универсален вариант, трябва да се спре на класически стил ботуши в  кафяво или черно.

Бели ботуши изглежда много елегантнои очарователно. Но, за съжаление, те бързо губят блясъка си.

Въпреки това, сега можете да намерите ботуши във всякакъв цвят. Най-важното при закупуване на нестандартен модел на ботуши е да имате предвид поне три възможности, да ги комбинирате с тоалетите си. Има ли смисъл да закупите чифт обувки, ако след това ще трябва  да актуализиртеа целия си гардероб?160912_60-1

Не забравяйте обаче, не е достатъчно да знаете как да изберете ботуши. Дори и най-добрите и качествени обувките бързо ще станат безполезни, ако не се грижите за тях правилно.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s