Видове коригиращо бельо. Каква е разликата между коригиращо, стягащо и моделиращо бельо?

01(21)
Коя жена не мечтае да изглежда безупречно и перфектно? Разбира се, красотата на вътрешния свят е много важна, но за обществото за съжаление визията често е на първо място. Всяко момиче има мечта – това е идеалната фигура. Ето защо никога не пропускаме възможността да постигнем тази цел.P1860189
Shapewear или коригиращо бельо отдавна вече има място в нашия живот. Спомнете си луксозните рокли с тесни корсети, които са правили талията изключително тънка и са повдигали високо гърдите. Сега, разбира се, коригиращото бельо е станало по-удобно и помага да се коригират всички недостатъци на фигурата без да измъчват тялото. Чрез него можете много бързо „да подобрите“ желаните области на тялото, без да се налага да се притеснявате за неприятни за окото издатини и да носите дрехи, който преди даже не сте си помисляли, че ви отиват. В тясна рокля с коригиращо бельо ще изглеждате идеалното.P1860185P1860187
За изработката на коригиращо бельо се използва найлон, ликра и еластан, спандекс (специални синтетични „дишащи“ влакна).

Когато става въпрос за промяна на фигура с дрехи, ние често си представяме стегнато бельо с твърди части. Отново си спомняме корсета, който в продължение на векове е бил сред любимите дрехи на елита или ластичните гащи, които нашите майки са носили преди време.

Стягащото бельо е най-ефективно, но носенето му за продължителен период от време през деня е невъзможно, тъй като създава проблем с циркулацията на кръвта и дишането.

Shapewear или коригиращо бельо „работи“ по две направления. В допълнение към визуалните промени при по-продължително носене значително променя контурите на тялото.

Моделиращо бельо е обратното на стягащото бельо. То придава обем на правилните места. Пример за това бельо – сутиени с повдигащ ефект или така наречените push-up сутиени.P1850512

Изисквания за коригиращо бельо

Днешното коригиращо бельо – това е един прост метод, който дава възможност да се „изчистят“ няколко сантиметра от фигурата и за това към него има високи изисквания за качество на плата и шева.P1850515
Материята за коригиращото бельо трябва да е въздухо и влагопропусклива а също и да има масажно действие. Тъканта трябва да седи като „втора кожа“. Наред с другите неща, липсата на външни шевове за коригиращо бельо е само едно от изискванията.

Видове бельо

Shapewear или коригиращо бельо е създадено в три варианта за корекция, тъй като изискванията за идеализация на фигурата на жените са различни.

Слаба корекция.P1850514
На света няма жена, която да е напълно доволна от тялото си и неговите форми. Дори и „Момичето от корицата“ с перфектна фигура от време на време се опитате да премахне няколко сантиметра. За тези дами е създадено дамско бельо, коригиращо проблемните области и масажиращо кожата, намалявайки целулита.

Средна корекция.P1850513
В това бельо се комбинират свойствата на корсета и стягането а резултата се получава чрез вкарване на материал със различна плътност. По този начин, има определен ефект върху желаната област.

Силна корекция.
Бельо от тази група е за дами и момичета с доста сериозни недостатъци на фигурата. Стягането идва благодаряние на твърди вложки в бельото.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s