Безопасни способи за избелване на зъбите в домашни условия

Безопасни способи за избелване на зъбите в домашни условия

4

Когато с външния вид на зъбите всичко е наред,  нашата усмивка е красива и чисто бяла , ние се чувстваме уверени и спокойни . Но какво да правите, ако нямате средства за скъпи столатологични процедури за  избелване на зъбите в кабинета на зъболекар ? Има ли някакви прости, и не  вредящи  средства, за да избелите зъбите вкъщи? Как да избелите зъбите си у дома, без да ги наранявате ?

Защо си променят цвета зъбите?

Виновно е времето и особеностите на живота ви. С възрастта,  емайла на зъбите става по-тънък и по-прозрачен и вътрешния слой , наречен дентин , изглежда по-тъмно. Зъбите също са в състояние да бъдат боядисани от различни продукти, които ползваме. Кафе, чай, кока-кола , червено вино, тютюн – са основните причини за  пожълтяването на  зъбите.

Кой не трябва да избелва зъбите си ?

1

Три групи от хора не трябва да се включват в подобни процедури:

– Тези, чиито зъби са болезнено чувствителни;

– Тези, които са с корони или пломби на предните зъби (те не са в състояние да побеляват и в крайна сметка ще изглеждат много по-тъмни от околните зъби ) ;

– Хората, чиято емайл изглежда по- сив от жълто (понякога това се случва, например, поради вътрешни петна от антибиотици като тетрациклин) .

3

Можете да измервате успеха на потенциалнотоизбелване , както следва: Вземете парче бяла принтерна хартия и я сравнявайте с цвета на зъбите. Ако те изглеждат жълти, петната вероятно са на повърхността – следователно може да направите по-бели зъбите си в продължение на поне няколко нюанса. Ако зъбите изглежда сиво, причината за потъмняване е вероятно във вътрешността на зъбите и избелване няма да помогне.

Домашни средства  за избелване на зъбите

За съжаление, да избели зъбите си професионално е вариант не е за всеки. Ако  не искате да използвате кремове, пасти и гелове , които се продават в аптеките, можете да се опитате да използвате някоя от следните средства в домашни условия за избелване на зъбите .

 2

Сода за хляб

Повечето зъболекари са съгласни, че този метод е безопасен за зъбите и бързо и ефективно помага да ги избелите. Можете да използвате сода за хляб ,  натривайки зъбите с нея върху влажна четка за зъби да я смесите с паста за зъби, за да се неутрализирате соления  вкус .

водороден пероксид

Едно от най-популярните домашни средства . Водородния прекис е ключов елемент в повечето от продуктите за избелване на зъби . Колкото по-висока концентрация на пероксид и колкото по-дълго го оставите върху зъбите , по-бели ще пстанат. На обратната страна на монетата : може да влязе в пространството на зъбните нерви, което води до повишена чувствителност на зъбите. Така че най-вероятно, ще се почувствате парене на венците. Като правило,при  повечето хора стават забележими резултати в рамките на няколко седмици , но това може да се случи и много по-рано .

Разгледайте нашият интернет магазин http://shop.euro-woman.net/

и използвайте възможността от безплатна доставка и промоции!

ягоди
 Малко хора знаят, че ягодите съдържат естествени избелващи агенти и са идеални за почистване на зъбите. Тъй като съдържат захар и киселина, е много важно почистване на зъби с, паста за зъби, веднага след процедурата. За лесно и бързо приложение, можете да направите каша ягоди и да го използвате като паста за зъби.

Дървесна пепел
 Колкото и странно да звучи, бука помага  да избелите зъбите . Той съдържа калиев хидроксид, който е способен за избелване на зъби. Въпреки това, твърде честото използване на дървесна пепел може да повреди зъбния емайл , така че най-добре е да се избегвате използването на този метод за дълъг период от време.

Домашна паста за зъби
Една от най-добрите рецепти за домашно избелване на зъбите : паста , състояща се от транпезна сода, водороден пероксид , сол и паста за зъби.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s