Съчетаване на цветовете : комбинация на дрехи с червен цвят

Съчетаване на цветовете : комбинация на дрехи с  червен цвят

street sochetanie-cvetov-v-odezhde-kak-podobrat-odezhdu-po-cvetu-part-2-610x381

  • http://www.glezla.eu/

    Червеното е  най-яркия цвят в слънчевия спектър , така че още от древни времена употребата му в облеклото е била привилегия на висшата класа . Комбинацията от червен цвят с другите тонове е много  изразителна и ярка : една жена, облечена с дрехи с такива цветови решения няма да остане незабелязана ! Остава само да разберете кои цветове се съчетават с червен цвят на принципа на хармонията .

Sasha-Pivovarova-for-Reserved-Fall-Winter-2011_12-DesignSceneNet-10

Комбинация от червен цвят с ахроматични тонове

Червеният цвят в компанията на бял, черен или нюанси на сиви тонове образува перфектна визия.

Червено и бялоshoe

  •  

Дуото бяло с червен тон е най-забележителното от всички съществуващи в природата . Важно е , белият цвят да  е чисто бял , без примеси . Ако е  бял крем , то тогава е по-добре да се съчетае с тъмно червен тон по-близо до бордо.

Комбинацията от бяло с ярко червено облекло не е подходяща за всеки , а само за представители  на цветен тип зима , има контрастна външност  или „Пролет“ , при които кожата е златисто кафява.
red_orig gray3 Derek_Lam2

Червено и сиво

Всеки друг може да използва комбинация от червено със светло сив тон – един по-мирна , по-малко предизвикателна цветова комбинация .

in_color_balance_450 NaomiYang02

Червено и черно

Taндема червено и черно е невероятно зрелищен , бляскав , секси идеален за вечерни рокли . Черно цветова комбинация дава загадъчна и  в същото време тържествена визия, а червеното яркостта и сексуалността .

 

Нюансни съчетания  от червено с хроматични тонове :

Не е тайна, че хармонията на цветовите комбинации лесно може да се постигне с комбинация от свързани цветове. Червено , като основен цвят в колелото на цветовете , участва в създаването на две групи от цветове: 1 ) червено и жълто, 2 ) червено и синьо .

Колкото по-близо съвпадение на  цвят до червен тон , толкова по- добре.. Нюанс се нарича комбинация от цветове , между които малки разлики . Пример за това е комбинацията от червено с червени и оранжеви тонове или червено  с пурпурен цвят .

red-yellow-1-m red_collage red NaomiYang02

Нюансни комбинации от цветове – меки, не създават напрежение, често се използват за създаване на ефект на градиент , където има плавен преход от един цвят към друг . Въпреки това, в случай на червеното, тези комбинации са винаги светли и лъскави .   10821_900 313120_240762635970004_120002291379373_685334_1354671960_n 1331382_original 2011024-tim-3 1340123370_42_003 art1533-7 chair chair2са намерени.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s