14 февруари -деня на Свети Валентин, какво да купя за празника? Дамско бельо за празника Свети Валентин

14 февруари -деня на  Свети Валентин, какво да купя за празника? Дамско бельо за празника Свети Валентин
В нашата страна  празника на Свети Валентин се празнува отскоро , но вече е станал много популярен. И не е чудно , тъй като 14-ти февруари е празник за две любящи сърца.

 

История на Свети Валентин

Valentin , дал името си на празника , е живял в Рим ( III век пр.н.е. ) и е бил млад , хубав , добър и симпатичен свещеник. Валентиновия живот съвпада с управлението на Клавдий II , римският император . За да се запази военния дух в легионите си, Клавдий II издава указ , забраняващ браковете на  легионерите . Императорът смятал, че ако легионерът се ожени, няма  да се посвети изцяло на армията и битките и ще отделя твърде много време за семейството си.

jkhjk imagesui
Без да се страхува от гнева на императора , Валентин тайно извършвал венчавки и ги дарявал с цветя. Тайната не успяла да се съхрани като такава дълго във времето, облаците се сгъстявали над главата над свещеника и в края на 269 г. Валентин бил арестуван. Малко след това бил издаден указ за смъртта му.
Обвити в легенди са последните дни от живота на свещеника Валентин. Според един източник , сляпата дъщеря на тъмничаря се е влюбила в него . Свещеникът, с обет за безбрачие , не е имал право да отвърне на чувствата и . Въпреки това, на 13 февруари , в нощта преди екзекуцията му , написал трогателно писмо на момичето . Според друга версия , Валентин се влюбил в красиво момиче и с помощта на медицинското си знания , излекувал слепотата и .imageshgg imagesh

Как е  било в действителност, ние никога няма да разберем , но безспорен факт  е , че младият свещеник  е убит в името на любовта. Затова не е изненадващо, че хората не са забравили за него и е избран за покровител на влюбените. Валентин , като християнски мъченик , който пострадал за вярата им, е канонизиран от Католическата църква . imagesg
Подаръци за Свети Валентин?

Всеки знае, че на 14 февруари е задължително допълнение към всеки Valentine подарък трябва да има малка хартиена Валентинка – картичка с приятни думи и признание към любимия човек. Подаряването на валентинки вече се е превърнало в добра традиция . Мъжете дават цветя, бельо,  бонбони и бижута. Жените дават на мъжетедобър парфюм , бутилка вино , копчета за ръкавели.

Валентинките за този празник можете да купите но и да направите сами от хартия, от плат или от каквото решите.   Материалът за сърцата , можете да бъде различен: мъниста, черупки , сухи цветя , пера, парчета плат , кожа.
Как  празнуват Деня на влюбените ?images4XJTGW14 images

Влюбените често се чудя как да празнуват Деня на влюбените 14 Февруари, за да се помни този празник за дълго време като една романтична , нежна вечер , изпълнена с щастие и любов.

Този ден има някаква магическа сила . Всички влюбени чакат February 14, и въпреки студа , момчетата търсят за момичета цветя и подаръци. A щастлива двойка през вечерта , криейки се от любопитни очи ,  организира романтична вечеря на свещи . Можете да празнувате Свети Валентин и в шумна компания . Това , разбира се, ще бъде забавно , но за кратко – не забравяйте, все пак какъв е този празник и че сте подготвили подходящото бельо.

Ако не искате да отидете навън или просто имате желание да прекарате една спокойна вечер , можете да останете у дома . Организирайте романтична вечеря с червено вино , свещи , пуснете в небето фенери – сърца. За да създадете празнична атмосфера , украсете апартамента със символите на празника- сърца, ангели, гълъби . Също така важна декорация и символ на деня са цветята. Мъжът трябва да даде на любимата си букет от цветя.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s