SEO за интернет магазини

SEO за интернет магазини

-animal-women-shirt-animal-print

Онлайн магазин, който не използва SEO – не може да просперира и едва ли някога е имало примери за успешни проекти, които не използват този канал за привличане на клиенти. Трафика на клиенти трябва да бъде голям, целенасочен и по възможност евтин . Грамотната стратегия на поисковото придвижване гарантира минимална цена  за посетителя.

Birthday-cake-Wallpaper-Pictures-2012

В битката за клиенти всеки по-голям онлайн магазин се опитва да наеме „гуру “ на поисков рейтинг.  Заплащането на професионалисти с реални постижения в тази област е много високо. Ако изкарвате добре от магазина , по-добре е да се наеме скъпоплатен и опитен човек , отколкото да позволите на  начинаещ да се учи върху вашия онлайн  магазин  докато натрупа опит .

Въпреки това, SEO – не е ядрена физика , а набор от стандартни техники, които могат да се научат да се приложат на практика от всеки нормален човек . Повдигането на OZON е трудно ,  но ако искате да вдигнете рейтинга на малък онлайн магазин  е сравнително лесна задача, особено когато използвате правилните инструменти .

В тази статия  Няма да описваме подробно разпределението на бюджета , определянето на целевата аудитория , изчисляване на най-конкурентна цена на клик , системни анализатори и т.н. маркетингови моменти  а ще се опитамет да се фокусираме върху техническите аспекти на SEO за електронната търговия.

Характеристики

Тъй като онлайн магазина обикновено предлага широка гама от продукти , акцентът в придвижването еа удобно и изгодно да се направи, събирайки трафика от нискочестотни ключови фрази.

Пример : ако влезете в топ десет на “ Yandex “ при поиск “ ютия “ , можете да получите 1000 хита и 15 покупки. Ако горе-долу за същите пари дадете за да  сте  върха при  по-конкретна фраза като „Iron Tefal fv5378 » , можете да получите 5000 хита и 50 покупки. Цифрите са относителни , но логиката е ясна .

За да работите с голям брой ключови думи е необходимо да се оптимизират много страници (продукти и продуктови групи) , както и да се възползвате от вътрешните връзки на сайта ( авторитет , PR и др TCI условни параметри) за повдигане на  страницата. Грамотното повгигане може значително да намали бюджета за връзки, тъй като вътрешните връзки не се различават много от външните връзки – стига естествено самите страници- донори вече да са успели.
Предварителна обработка – семантичното ядро

Ние няма да се спираме в подготвителните етапи , защото те много зависят от спецификата на онлайн магазина, а публиката може самостоятелно да прави разлика между искане за сделка  ( посетител иска да купи ) от информацията ( посетител иска да знае нещо ) . Що се отнася до инструментите на подготвителната фаза се съставя списък с ключови думи за промоция ( семантично ядро ) , най-добре е да използвате вградения в  SeoPult . Той взема статистиката от “ Yandex.Direct “ корелира със собствените си данни и показва не само честотата на ключови думи , но и вероятно броят на преходите в рамките на целевите изотопи . Този безплатен инструмент ,  може да се използва свободно , след като се регистрирате SeoPult .
Също може да ползвате оператора за ключова морфология –  кавички и възклицателен знак.

Също така трябва да се провери всяка заявка за вашият онлайн магазин диапазон : например , ултра високото и скъпо търсене на думата “ врати “ (без кавичките ) е неблагоприятно , ако търгувате само за интериор. В повечето случаи , по- точни и транзакционни заявки дават повече на качеството на трафика и конверсията, както и  се движат по-бързо и по-евтино . И ако онлайн магазина е нов и няма история в областта си , няма смисъл от купуване на външни връзки.

Последователни действия

От самото начало , трябва да се създадат и да се оптимизират страници при високи искания , но не е необходимо веднага да се  купуват външни връзки. Нов уеб сайт или сайт без история е необходимо да водите до върха на класацията постепенно : първо НЧ , след това СЧ , и когаро Сч вече попадат в десятката достатъчно лесно можем да започнем да придвижваме по  високите и високо конкурентни ключови думи.
Веднага трябва да се уточни, че всяка страница може да се задвижва по една две ключови думи с високо търсене, 5 – 6 със средно търсене и 10 със ниско търсене.
Подготовка за промоция връзка се състои от вътрешна оптимизация (най-вече за нея и ще бъдат обсъдени по-долу) и изграждане на доверие – доверие търсачки в сайта.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s