Топ 5 на най-известните десерти по света

Топ 5 на най-известните десерти по света

1. Австралия :торта „Павлова“

 торта, създадена в чест на посещението на балерина Анна Павлова в Австралия, а днес е един от любимите десерти на зеления континент и извън него.

340x464_1_ccd48dd4c6dcec54bc12a3ba2f56848a@340x464_0xd42ee42a_1548412271403100123

Съставки

За основата – целувки:

За украса:

  • 500 г сезонни плодове
  • 500 мл течна сметана
  • 50 г захар

2. Виенската торта „Сахер“340x464_1_b6d3935fc9637b3117aa881bab3d09f8@340x464_0xd42ee42a_10074621541403100565

Торта от пандишпан, конфитюр от кайсии и шоколад , създадена от Франц Захер –  сладкар в XIX век и все още остава най-популярният десерт в Австрия.

за блатовете

  • 40 г пудра захар
  • 120 г натурален шоколад
  • 160 г захар
  • 120 г меко масло
  • 120 г брашно
  • 6  яйца

За глазурата:

  • 300 г конфитюр от кайсии
  • 450 г захар
  • 180 г вода
  • 375 г черен шоколад

3. Великобритания. Трайфъл340x464_1_8b321c67b894aea981a1ed45ac88c91a@340x464_0xd42ee42a_8254291681403100943

Традиционен английски лек десерт , състоящ се от малки парчета бисквити или пандишпан, напоени с крем, плодове или плодове и сметана. Обикновено се сервира във висока чаша.

продукти: 1 блат за торта, 6 с. л. ликьор, 6 с. л. ягодов конфитюр, 1 и 1/2 ч. ч. пресни ли замразени ягоди, 1 и 1/2 ч. ч. сметана, 1 к. ч. пудра захар

 крем: 300 мл прясно мляко, 2 ванилии, 4 жълтъка, 100 г захар, 2 и 1/2 с. л. нишесте, 1 с. л. брашно, 20 г масло

украсата: 20 г филирани бадеми, листенца мента

4. Германия. Нюрнбергски бисквитки

340x464_0xd42ee42a_16299879511403101362

Нюрнберг натруфени бисквитки със захаросани плодове и ядки доскоро бяха само Коледен десерт. Но чакането им цяла година е твърде голямо изпитание, затова сега те се приготвят през цялата година. 

Съставки

  • брашно— 300 г
  • масло — 100 г
  • захар — 170 г
  •  яйца — 3-4 .
  • Мляко — 250 мл.
  • бакпулвер — 1 пакетче
  • джинджифил — 1 пакетче
  • Какао — 2 с. л.
  • лещници ситно смлени — 150 г
  • захаросани плодове — 100 г
  • стафиди — 100 г
  • Кокосови стърготини — 50 г
  • Ром — 2 с. л.

5.Франция. Ягодов бланманже340x464_1_04d35175752c08f91d7d4a09f76e79d4@340x464_0xd42ee42a_1816135091403104735

Бланманже — това е изискан и в същото време нискокалоричен десерт на основата на желе , бадемово мляко и пресни плодове.

съставки:

  • Мляко — 500 мл
  • пудра захар — 100 г
  • бадеми — 100 г
  • ягоди— 500 г
  • Желатин — 6 г

Италия. Тирамису 340x464_1_9844484033558bfda6f5688449075181@340x464_0xd42ee42a_14055782601403105699

Може би най-известния италиански десерт в света , съдържащ  маскарпоне и  сладки бисквити Savoiardi. И е изненадващо, че се прави много лесно
Тирамису

Съставки:

Маскарпоне сирене 500гр
яйца 5 бр.
Пудра захар – 100 грама
Vanilla захар 30 гр
кафе 4 супени лъжици.
Канелени пръчици – 2 бр.
Cookies Savoiardi 18 бр.
Какао на прах 10гр
Ликьор Амарето“ 60 мл
Малини 250 гр
мента

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s