Защо мъжете оставят дълъг нокът на кутрето?

Защо мъжете оставят дълъг нокът на кутрето?

Singer Miley Cyrus performs "Blurred Lines" during the 2013 MTV Video Music Awards in New York 9a28880e02dddb4a5645a30012f89616

Винаги съм се чудела защо мъжете остават дълъг нокът на кутрето, но никога не съм се интересувала чак толкова, че да потърся отговор. Но след като се огледах, забелязах че голяма част от моите познати (мъже) имат точно такъв нокът. И ето, започнах с моето търсене в интернет пространство на въпроса Защо мъжете оставят дълъг нокът на кутрето?

Разгледайте нашият интернет магазин http://shop.euro-woman.net/

и използвайте възможността от безплатна доставка и промоции!

В интернет попаднах на много интересни версии по темата за дългия мъжки нокът. Например, по-рано се е смятало че в средите на крадците да имаш дълъг нокът на кутрето е предимство. По този начин той може да отключва ключалки, да къса чанти от тънки материали или да мамят на карти. Мъжете с дълъг нокът понякога имат и вредни навици (използване на нокътя като мерителна лъжица за наркотично вещество). В престъпния свят, дългия нокът е символ на власт и авторитет и притежателя му се ползвал с големи привилегии. Дори в затвора нокътя е начин да покажеш превъзходството си. Смята се, че щом имаш дълъг нокът на кутрето, значи имаш подчинени които вършат мръсната работа и мъжът има достатъчно време да поддържа изряден маникюр.

В друг сайт четох, че в Китай се е смятало за добър пример да си отглеждаш нокът на кутрето, който да е дълъг до достигане височината на безименния пръст. Китайско поверие гласи, че ако ноктите се отрежат, това ще доведе до загуба на близък човек и затова те били всячаски обгрижвани – мазани с благовонни масла, оформяни, лепени и т.н.

Много хора смятат, че дългия нокът на кутрето е запазена марка на мъжете с нетрадиционна ориентация. Дългия нокът е бил отличителния белег на масоните, кабалистите и други сатанисти. В последните няколко години се появиха много мъже с дълъг нокът, като атрибут от вампирската мода. Във филмите вампирите са хора, които изпитват чувства и сексуални желания. Те имат много последователи в реалния свят и както актьорите, така и техните подражатели поддържат дълги нокти.

За мен, най-съмнителната версия е, че мъжете оставят дълъг нокът на кутрето, за да привличат жени. Честно, аз не познавам жена, която да е привлечена от мъжа заради това. За мен, всеки мъжки нокът над 2 мм е прекалено дълъг. Възможно е мъжете да си мислят, че щом жените харесват своите дълги нокти, така би трябвало да харесват и мъжките.

За да изясним истината и да отсеем най-нелепите доводи, аз реших да попитам моите приятели и познати във фейсбук. Получените отговори ги групирах и се получи следното:

160 мъже от 200 признават често, че дългия нокът на кутрето им позволява да:

  • да си чистят носа от сополи (най-разпространения отговор);
  • да почистват ушната кал или просто да се почешат (втория по популярност отговор);
  • за де избавят от останала храна между зъбите, когато наблизо няма клечка за зъби;
  • да почистват мръсотията под ноктите;
  • почистване на пъпа;
  • да премахват коричките на раните.

Останалите 40 души дадоха други причини или отговориха с “просто така”. Часто от мъжете споделят, че нокътя им помага да свирят на китара. Други казват, че с помощта на нокътя отвинтват малки болтчета, почистват микросхеми или други технически продукти.

Много малка част от тези хора нямат дълъг нокът на кутрето, а на палеца, което им помага да набират по-лесно номера на телефона си.

Извода е, че болшинството от мъжете с дълъг нокът смятат, че той е чисто практично средство, което може да бъде полезно в бита, а не е просто прищявка или моден кич.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s