Модни цветове пролет/ лято 2016 година, Pantone Color Institute,Fashion color report Spring 2016

Модни цветове пролет/ лято 2016 година, Pantone Color Institute,Fashion color report Spring 2016

Fashion color report spring 2016_ritalifestyle

Приятели! Бързам да запълня една от любимите ми рубрики – модните цветове и да ви разкажа в каква цветна палитра Pantone обагри пролетта на  2016.

 

090815-pantone-color-peach-echo 090815-pantone-color-iced-coffee
Според директора на Института по цветове Pantone – Leatrice Eiseman, изпълнителния директор, Pantone Color Institute, хората започват да се уморяват от високия хай-тек дигитален свят, животът изпълнен с джаджи и все повече и повече се търси хармония с природата, естественото и спокойното.

„Цветовете на сезона ни отвеждат към едно по-щастливо, слънчево място, където ние се чувстваме свободни да изразим истинската си същност. В нашата култура има още толкова много несигурност, ние копнеем за меките нюанси, които дават усещане за спокойствие и релакс.“

Когато създаване на пролетната палитра, дизайнерите са вдъхновени от архитектурата на големите градове в контрасти с  естествените линии. Важна роля при формирането на основните цветове на пролетта 2016 играят произведенията на велики художници, чиито творби са на базата на комбинация от цветове, форми и линии: Франк Стела, Анри Матис, Пикасо.

В колекциите на дизайнерите на сезон пролет-лято 2016 не е имало значителна разлика между мъжки и женски цветове, така че Pantone не разделя също цветовете.

И така, кои са ТОП 10 МОДНИ ЦВЕТОВЕ ЗА ПРОЛЕТ/ЛЯТО 2016 година?

1. Розов кварц (Rose Quartz)

090815-pantone-color-rose-quartz modnyy_cvet_vesna-leto_2016_-_rozovyy_kvarc

Един от най-нежните розови оттенъци,  момичешки срам и залез след дъжда  ни напомня, че щастието се крие в простите неща. Светло розов тон разреден с млечен подтон, заема водеща позиция в списъка на модни цветове, поради своята простота и ненатрапчивост. Този цвят е универсален: той е подходящ като за брюнетки, така  и  за нежни руси коси или червени красавици. Препоръчва се  Розовия кварц да се използва  соло, или пък да се комбинира с други пастелни цветове, защото неговата основна мисия е успокояваща и спокойна.

 

2. Прасковено ехо (Peach Echo)

В продължение на много сезони модното общество е страстно привързано към различни нюанси на оранжевото. Въпреки това, окото вече е наситено от ярки цветове, изисква се нещо повече –  лека, приятна и уютна светлина. Прасковено ехо отговаря най-добре на новите модни нужди. Тонът на ароматни узрели плодове, разредете леко с розов лайтмотив и ще си спомните за уюта на дома си, магически лятна вечер, и мечтателен младежт. Няма съмнение, че в модната индустрия Peach Echo ще бъде мощен инструмент за създаване на най-модерните и ексклузивни образи..

 

PANTONE 16-1548 090815-pantone-color-peach-echo modnyy_cvet_vesna-leto_2016_-_persikovoe_eho

3. Serenity – спокойно синьо

PANTONE 15-3919 Serenity090815-pantone-color-serenitymodnyy_cvet_vesna-leto_2016_-_bezmyatezhnost

Оттенъкът „Sireniti“ показва спокоиния тон на небето по време на летния здрач, когато се гледа през светло лилава мъгла. Този уникален цвят е артистичен израз на спокойствие, тишина и равновесив. Sireniti е идеален за соло игра, както и да се допълнят по-предизвикателни и недвусмислени цветове. Serenity е предназначен да запълни една подправена елегантност и сдържаност.

 

 

 

4. Дълбоко синьо (Snorkel Blue)

modnyy_cvet_vesna-leto_2016_-_glubokovodnyy_siniy 090815-pantone-color-snorkel-blue PANTONE 19-4049 Snorkel Blue

Snorkel Blue

– цвета на морското дъно, на нощното небе над Северния полюс . Този цвят е включен в списъка на класическите цветове и често се използва за създаване на строги, вечерни и драматични образи. Въпреки това, в началото на новия сезон, експерти на PANTONE ни предлагат поглед към девствената красота на Синият нюанс.  Енергията на този цвят най-добре  подчертава истинските мотиви на съвременния човек и неговата красота и дава възможност към печеливш ритъм на различните аспекти на модни снимки.

 

5. Buttercup – лютиче

Лютичето – това е малко цвете, венчелистчетата на които са боядисани в нюанси на жълтото. Въпреки очевидната си безвредност, лютичето са класифицирано като токсично цвете. Нюансът Лютиче, съчетаващ жълт и едва забележим оттенък горчица, не притежава опияняваща власт, но в ръцете на опитни майстори, той може да се превърне в мощно оръжие за привлекателност. Модния цвят наречен“Лютиче“ има един невероятен плюс: той върви добре с цялата палитра цветове, придавайки липсваща на другите съседни цветове  яркост и изразителност.

 

 

modnyy_cvet_vesna-leto_-_lyutik 090815-pantone-color-buttercup PANTONE 12-0752 Buttercup

6. Limpet Shell

 

Тюркоазът се асоциира с мир, доброта и известна игривост. Този нюанс, позовавайки се на топлите цветове, дава облика на яркост и изразителност. В новия сезон цвят естествен тюркоаз е оцветен със седефена мъгла, което го прави по-мек и по-спокоен. В природата, перления и тюркоазен тон може да се намери в спокойните средиземноморски вълни или в късния следобед безоблачно небе. Поради своята красота и многофункционалност,  Limpet Shell е зползван за създаване на модни продукти, както и за реализиране на класически стил.


PANTONE 13-4810 Limpet Shell 090815-pantone-color-limpet-shell modnyy_cvet_vesna-leto_2016_-_rakushka

7. Лилаво сив (Lilac Gray)

 


Светло лилав цвят с неутрални сиви тонове зарежда единуникален цвят, който изглежда едновременно и изразителен и спокоен. В текущата палитра от нюанси на пролетта и лятото 2016 лилаво-сив тон е неутрален: той е идеален за разреждане на по-ярки цветове, но в същото време не изглежда скучно.

 

PANTONE 16-3905 Lilac Gray 090815-pantone-color-lilac-grey modnyy_cvet_vesna-leto_2016_-_sirenevyy_seryy

8. Фиеста (Fiesta)

Лятната  фиеста дава усещане за празник и безгранично щастие. Подобни чувства са се опитали да преддат специалистите от PANTONE  с ярко червен оттенък с фин жълт нюанс, наречен фиеста.. Color „Празнично червено“ е красив сам по себе си, и в допълнение към други нюанси.

PANTONE 17-1564 Fiesta modnyy_cvet_vesna-leto_2016_-_fiesta 090815-pantone-color-fiesta

9. Кафе с лед (Iced Coffee)

Нюансът „студено кафе“ е идеален за горещите летни изображения. Топло кафяво с разредено ледено сияние, което му придава допълнителна мекота и изразителност. Iced Coffee е надарен с неутрална красотата, яркостта на които е показана в солово изпълнение и в цвят полифония. Вариации на кафяви -има в  пролетно-летните колекции.

 

modnyy_cvet_vesna-leto_2016_-_kofe_so_ldom PANTONE 15-1040 Iced Coffee 090815-pantone-color-iced-coffee

10. Зелен лъч (Green Flash)

 


Без чист зелен цвят, който е създаден от самата природа, палитрата на модерни цветове на пролетно-летния сезон, изглежда непълна. Тонът  „Green Flash“ прилича на първата пролетна трева, младите листа и прясна мента. Този тон се разрежда с фини бели цветове, което го прави още по-нежен и мек. 

090815-pantone-color-green-flashPANTONE 15-0146 Green Flash modnyy_cvet_vesna-leto_2016_-_zelenyy_luch

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s