Грижи за косата на 30 годишна възраст

Грижи за косата на 30 годишна възраст

1в

Жената на 30 години е в репродуктивен период , което е добра и лоша новина за косата и.
Всички витамини и минерали, който поемаме по време на бременност, както и хормоналните промени оказват положително влияние на косата – косъмът става по- дебел, косата се сгъстява и като цяло се подобрява състоянието и без да оказваме особени грижи специално върху нея.

Но – проблемът идва няколко месеца след раждането – всички екстри изчезват и от разкошната грива в повечето случаи остава само предишната ви коса или се появява косопад и изтъняване на косъма.
За щастие има доста продукти на пазара , който могат да ви помогнат, но разбира се не трябва да допускате немарливост – грижете се за косата си , колкото и да ви е трудно в този напрегнат момент от живота ви.
Проверете нормите на желязо в кръвта си. Месец след месец (след 30 годишна възраст) в резултат на менструацията може да намалее снабдяването на желязо в организма ви – жените трябва да приемат около 10 милиграма повече желязо на ден в сравнение с мъжете-18 милиграма дневно.1
Твърде често резултатът от желязо дефицит в организма е изтъняване на косъма и косопад.
„Когато видя пациентка с косопад на около 30 годишна възраст често откривам че това е резултат на желязо дефицит“ , казва Хедър Wickless, професор по дерматология в Северозападния университет и дерматолог, (Америка).1а
В случая дамите трябва да консумират повече храни, богати на желязо като спанак (има максимално съдържание на желязо от колкото във всеки друг зеленчук) и червено месо но ако решите е добре да отидете на кръвен тест и да видите нормите на желязото в кръвта си, за да може личният ви доктор да ви изпише точният медикамент.
30те години са и основните за възхода на кариерата ви и най- натоварени в семейния живот- всичко това оказва особено негативно влияние върху косата – стреса и отразителните емоции.

Разгледайте нашият интернет магазин http://shop.euro-woman.net/

и използвайте възможността от безплатна доставка и промоции!

Обикновено около 90% от косата си расте, докато 10% почива. Стреса може да намали процента на растеж на косата,казва Петър Panagotacos д-р, ръководител на катедрата по дерматология към Св. Богородица на Медицински център в Сан Франциско .
За това е необходимо поне веднъж, два пъти в седмицата да почивате и релаксирате – може да посещавате йога, да се занимавате с цветя, да почивате на плаж или планина, но винаги намирайте време само за себе си.
Но ако стреса е е наистина голям( резултат от загуба на близък, уволнение, тежка болест , депресия след раждането) е необходимо да посетите вашия личен лекар.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s