Dr Martens – уникалните английски обувки и ботуши

Dr Martens – уникалните английски обувки и ботуши

Д-р Мартенс, една от най-добрите английски марки обувки, която стана символ през 90-те години , чества своята 50-годишнина през април 2010 година. За да отбележат годишнината, марката издава ограничена версия на култови си обувки „1460“ стил, както и „1461“ версия, и предлага в черен и черешово червено.

Английската фирма Dr.Martens носи името на немския доктор Клаус Мартенс, който е известен с революцията си в обувните изделия. Той създава първия прототип на обувките дни след края на Втората световна война.

Днес много известни личности носят обувките на Dr Martens.

Dr Martens Leather Classic Airwair Boots Cherry Red, естествена кожа дизайнерски боти, кубинки, 39 номер, тъмно червени

_10022820

Клаус Mäertens е бил лекар в немската армия по време на Втората световна война. По време на отпуските си през 1945 г., той си чупи глезена, докато кара ски в Баварските Алпи.Открива, че стандартните кубинки са твърде неудобни за пострадалият му крак. Докато се възстановява, той проектира подобрени ботуши, с мека кожа и въздушна подплатена стелка.

Martens не е имал много късмет в продажбата на обувките си, докато не срещта стар приятел от университет, д-р Херберт Funck в Мюнхен през 1947 година. Funck е заинтригуван от новия дизайн на обувки, и двамата влизат в бизнеса, като използват гуми, изхвърлени от летища Луфтвафе. Комфортни и изключително дълготрайни, техните обувки стават голям хит като 80% от продажбите в първото десетилетие е от дами над над 40.

Продажбите се увеличили толкова много че през 1952 година, откриват завод в Мюнхен. През 1959 г. дружеството започва да продава и извън страната.

Почти веднага, британски производител на обувки R. Григс Груп „ООД купува патентни права за производство на обувки в Обединеното кралство. Григс леко променя формата на петата и подобрява шева.както и включва запазената марка на ходилата AirWair.

Първите д-р Мартенс ботуши в Обединеното кралство излезат на 1 април, 1960 г. (оттук известен като стил 1460 и все още е в производство днес) с осем отвора, череша-червено, кожа Nappa дизайн. Те са популярни сред работниците, , полицейски служители и и служители във фабрики . В края на 1960-те, скинари започват масово да ползват ботушите на бренда.

До края на 1970 г., д-р Мартенс ботуши са популярни сред някои британски пънк рок и Нова вълна музиканти, а скоро и много пънкари ги носят.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s